Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 10:22
Τοπικά

Στο νοσοκομείο Βόλου η 52χρονη άστεγη






Στο Νοσοκομείο Βόλου κατέληξε προχθές το απόγευμα η 52χρονη άστεγη, που εντοπίστηκε από την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Βόλου να κοιμάται στο παγκάκι στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου, εκδιωγμένη από το σπίτι του γιου της.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας, Νατάσσα Μορφογιάννη, που το πρωί είχε έρθει σε επαφή με την 52χρονη και προσπάθησε να την πείσει να φιλοξενηθεί στον Ξενώνα Αστέγων, το ίδιο απόγευμα, δέχθηκε τηλεφωνική κλήση που την ειδοποιούσε ότι η άστεγη γυναίκα δεν ήταν καλά. Κλήθηκε αστυνομία και ασθενοφόρο, και η 52χρονη μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Βόλου με πολύ χαμηλό αιματοκρίτη. Αμέσως οι γιατροί άρχισαν να την υποβάλλουν σε εξετάσεις, ενώ η γυναίκα θα παραμείνει σε νοσηλεία για περίπου μία εβδομάδα, μέχρι να αποκατασταθεί πλήρως η υγεία της.

Στη συνέχεια, και όπως ανέφερε η κ. Μορφογιάννη, θα οδηγηθεί και θα φιλοξενηθεί στον Ξενώνα Αστέγων, μέχρι να καταφέρει να ορθοποδήσει και να κάνει ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή της.

Όπως είναι γνωστό, η 52χρονη, που κατά δήλωσή της κατάγεται από την Αθήνα, εμφανίστηκε στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου τις τελευταίες 15 ημέρες περίπου. Κάτοικοι της περιοχής παραξενεύτηκαν από την πολύωρη παρουσία της στον δρόμο και δεν το πίστευαν όταν την είδαν να κοιμάται σε παγκάκι. Κάποιοι την πλησίασαν, της πρόσφεραν φαγητό και χρήματα.

Περίοικοι ήταν εκείνοι που ειδοποίησαν τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Βόλου, αναφέροντας το περιστατικό με την άστεγη 52χρονη, που τα βράδια παίρνει το στρώμα της και κουρνιάζει έξω από το εκκλησάκι του Αγίου Αποστόλου του Νέου.

Η 52χρονη δεν δέχθηκε να αποκαλύψει πολλά για το πώς βρέθηκε ξαφνικά χωρίς εισοδήματα στον δρόμο. Το μόνο που κατάφεραν να της αποσπάσουν η κοινωνική λειτουργός και η ψυχολόγος, είναι ότι ο γιος της την έδιωξε από το σπίτι, λόγω προσωπικών διαφορών. Ο ίδιος έχει και ένα ανήλικο παιδάκι να φροντίζει, και φέρεται να μην είναι σε θέση να παρέχει τα απαραίτητα σε όλη την οικογένεια.

 

 

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος