Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024 15:57
ΜαγνησίαΤοπικά

Στο κόκκινο το οδικό δίκτυο της Ζαγοράς






Οι πρόχειρες αποκαταστάσεις του οδικού δικτύου του δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου από τις πλημμύρες του 2018, άρχισαν να υποχωρούν σε ορισμένα σημεία με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα στη διέλευση των μεγάλων οχημάτων του Συνεταιρισμού Ζαγορίν. Ο δήμαρχος Ζαγοράς να ζητά κατ’ εξαίρεση με απευθείας ανάθεση εργολαβία για την  αποκατάσταση του οδοστρώματος μεταξύ του Ψυγείου του Συνεταιρισμού Ζαγορίν και της Ζαγοράς.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην ΕΡΤ Βόλου ο δήμαρχος Ζαγοράς Πατής Κουτσάφτης, «η παρέμβαση που έγινε ήταν αξιόπιστη και σοβαρή για να περάσουμε την καλοκαιρινή σεζόν. Μεταφέραμε μπάζα από αλλού και πολλά αδρανή υλικά και τοποθετήσαμε άσφαλτο για να μην γεμίζει σκόνη ο δήμος και να μην υποβαθμιστεί το τουριστικό προϊόν, και αναμένουμε». Ανέφερε ότι το υπουργείο εξασφάλισε κάποια χρήματα για άμεσες παρεμβάσεις στην περιφέρεια, αλλά μέχρι να γίνει η δημοπράτηση, να αναλάβει ο εργολάβος αν δεν υπάρξουν ενστάσεις, και να φθάσει να κατασκευάσει τις ζημιές, περνά μεγάλο χρονικό διάστημα».

Η ζημιά στο οδόστρωμα είναι σε ένα σημείο μεταξύ των Ψυγείων Ζαγοριν και της Ζαγοράς και εκεί προκαλούνται ζημιές τα τελευταία 10 χρόνια. Ήδη για το συγκεκριμένο κομμάτι του δρόμου εκπονείται γεωλογική μελέτη η οποία θα είναι έτοιμη σύντομα. «Δεν είναι δυνατόν να θέλουμε εξαγωγές και να διαθέτουμε αυτό το προβληματικό οδικό δίκτυο. Από το σημείο περνούν τράκτορες με containersφορτωμένα με μήλα για να φύγουν για Ισραήλ, Κύπρο και Αίγυπτο. Μιλάμε για οχήματα 18-20 μέτρων». Ο κ. Κουτσάφτης έκανε έκκληση το υπουργείο να εξετάσει το ενδεχόμενο να γίνει το συγκεκριμένο κομμάτι κατά παρέκκλιση με απευθείας ανάθεση για να εξυπηρετείται σωστά ο Συνεταιρισμός.

 

 

Πηγή: ert.gr