Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024 10:43
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο εδώλιο ιερέας για σεξουαλική παρενόχληση






Στο εδώλιο του κατηγορουμένου αναμένεται να καθίσει ένας ιερέας με την κατηγορία της σεξουαλικής παρενόχλησης μετά από καταγγελία δύο γυναικών εργαζομένων σε ίδρυμα της περιοχής της Ηλείας .

Οι δύο γυναίκες πρόκειται να προσκομίσουν στο δικαστήριο και γραπτά μηνύματα στο κινητό τους τηλέφωνο (sms) με όσα τους έλεγε ο ιερέας.

Μάλιστα όπως υποστηρίζουν οι γυναίκες στην καταγγελία τους (σχετικές αναφορές υπάρχουν στην δικογραφία) ο ιερέας εκβίαζε τις καταγγέλλουσες λέγοντάς τους πως μόνο αν δεχθούν να κάνουν έρωτα μαζί του θα μπορέσουν να συνεχίσουν την εργασία τους.

Τελικά οι δύο γυναίκες απολύθηκαν (άγνωστο με ποια αιτιολογία) και έκαναν μήνυση στον ιερέα, θεωρώντας τον υπαίτιο.

Όπως υποστηρίζει μία εκ των γυναικών, ο ιερέας στο παρελθόν διατηρούσε δεσμό με άλλη νεαρή εργαζόμενη στο ίδρυμα ενώ επισημαίνει πως η Μητρόπολη θέλησε να «κουκουλώσει» το σκάνδαλο.

Εκκλησιαστικοί κύκλοι πάντως κατά την πάγια τακτική τους περιμένουν την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης. Το δικαστήριο επρόκειτο να γίνει την προηγούμενη εβδομάδα, όμως ο κατηγορούμενος ιερέας ζήτησε και πήρε αναβολή με την αιτιολογία ότι άλλαξε πρόσφατα τον δικηγόρο του και δεν είχε ενημερωθεί επαρκώς για την υπόθεση.

Η ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο του 2017.

 

 

Πηγή: ethnos.gr