Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 08:03
ΕλλάδαΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο δικαστήριο, αιφνιδιαστικά, οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί






Οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί που είχαν συλληφθεί από Τούρκους στον Εβρο και κρατούνται αναμένεται να μεταφερθούν στα δικαστήρια της Αδριανούπολης.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες οι δύο Ελληνες αξιωματικοί θα βρεθούν στο δικαστήριο προκειμένου να δώσουν τους κωδικούς PIN των κινητών τους.

Υπενθυμίζεται βέβαια ότι τα κινητά τους τηλέφωνα ήταν από την πρώτη στιγμή στα χέρια των τουρκικών Αρχών, οι οποίες τα έχουν κάνει φύλλο και φτερό. Συγκεκριμένα είχαν σταλεί στη διεύθυνση Χωροφυλακής στην Άγκυρα όπου εξετάστηκε το περιεχόμενο τους (φωτογραφίες και βίντεο), καθώς οι Τούρκοι έκαναν λόγο ακόμα και για κατασκοπία.
Μέχρι να οριστεί το δικαστήριο, οι δύο στρατιωτικοί παραμένουν έγκλειστοι σε φυλακή υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης.

Παρέμβαση Πάιατ για τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς

«Οι ΗΠΑ είναι πλήρως αφοσιωμένες στο ζήτημα των δυο Ελλήνων στρατιωτικών»,  δήλωσε ο αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ από την Ανδραβίδα όπου βρίσκεται στο πλαίσιο της διεθνούς άσκησης Ηνίοχος.

Ειδικότερα, ο Αμερικανός πρέσβης, όπως μεταδίδει ο ΑΝΤ1 είπε: «υποστηρίζουμε τις ελληνικές ενέργειες για τη διατήρηση της επικοινωνίας με τις τουρκικές αρχές και ελπίζουμε οτι αυτό το θέμα θα επιλυθεί σύντομα».

Ο κ. Τζέφρι Πάιατ βρίσκεται στην Ανδραβίδα για την άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ, η οποία εκτελείται σε ετήσια βάση, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ) και της 117 ΠΜ, στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας.

Τετ α τετ Τσίπρα-Καμμένου για τους χειρισμούς στην υπόθεση

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου σήμερα, στις 5 το απόγευμα και στην ατζέντα είναι οι χειρισμοί στα ελληνοτουρκικά. Ασφαλείς πληροφορίες του iefimerida, κάνουν λόγο για προσπάθεια τερματισμού της έντασης και της νευρικότητας που υπήρξε τις προηγούμενες μέρες.
Υπενθυμίζεται πως η σιωπή Καμμένου αλλά και οι επανειλημμένες διαφορετικές διατυπώσεις για το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών όπως τα περί ομηρίας, είχαν δυναμιτίσει το κλίμα στην κυβέρνηση.

Είναι ήδη 20 ημέρες στις φυλακές 

Οι δύο Έλληνες συνελήφθησαν από τις τουρκικές Αρχές την 1 Μαρτίου στην περιοχή Καστανιών στον Έβρο. Πρόκειται για τους ανθυπολοχαγός Μητρετώδης και λοχίας Κούκλατζης, οι οποίοι κρατούνται  σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη με την κατηγορία ότι εισήλθαν παράνομα σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη

Θα μεταβούν στα δικαστήρια της Αδριανούπολης για να δώσουν τους κωδικούς PIN των κινητών τους.

Στα δικαστήρια της Ανδριανούπολης αναμένεται να μεταφερθούν οι δυο ‘Ελληνες στρατιωτικοί που παραμένουν προφυλακισμένοι εν αναμονή της δίκης τους, προκειμένου να δώσουν τους κωδικούς PIN των κινητών τους.

Ήταν προγραμματισμένο οι στρατιωτικοί να καταθέσουν στον εισαγγελέα στις 30 του μήνα, αλλά οι Τούρκοι φαίνεται πως επισπεύδουν τις διαδικασίες.

Οι δύο στρατιωτικοί κρατούνται πλέον επί σχεδόν τρεις εβδομάδες στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Πηγή: iefimerida.gr