Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 04:27
Τοπικά

Στο Βόλο σήμερα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης






Στο Βόλο θα βρεθεί σήμερα Πέμπτη 21 Ιούλη ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παν. Λαφαζάνης και θα περιοδεύσει στην αγορά της πόλης αλλά και σε εργασιακούς χώρους, θα συναντηθεί με σωματεία εργαζομένων και θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στις7.30μμ στην αίθουσα της Ενωσης Συντακτών.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΛΑ.Ε. Μαγνησίας: «Η επίσκεψη συμπίπτει με μια περίοδο, κατά την οποία με ταχείς ρυθμούς η  μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ  προωθεί τον σκληρό πυρήνα των μέτρων του καταστροφικού 3ου Μνημόνιου. Εντείνεται η λεηλασία των λαϊκών εισοδημάτων και της δημόσιας περιουσίας, η εξαθλίωση του λαού και η παραγωγική αποδιάρθρωση της οικονομίας.

Ο “αυτόματος κόφτης” μισθών, συντάξεων, κοινωνικών και αναπτυξιακών δαπανών, το ξεπούλημα του εθνικού πλούτου και της δημόσιας περιουσίας, η αρπαγή κατοικιών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τα κοράκια των αγορών και η νέα βάρβαρη φοροεπιδρομή άμεσων και έμμεσων φόρων, είναι μόνο μερικά από τα μέτρα ισοπέδωσης της πατρίδας μας και εξαθλίωσης του λαού της από τους εντολείς των υπαλλήλων του κεφαλαίου.

Οι εξελίξεις αυτές τροφοδοτούν και θα τροφοδοτήσουν τη δυσαρέσκειά και την αγανάκτηση του λαού. Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο κοινωνικό ριζοσπαστισμό ευρύτερων λαϊκών τμημάτων.

Η ΛΑΕ αγωνίζεται για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και των συμφερόντων της ολιγαρχίας που σέρνουν τη χώρα μας στη πισωδρόμηση και το λαό της στην εξαθλίωση. για μια πολιτική διεξόδου από την κρίση προς όφελος του κόσμου της δουλειάς.

Η ΛΑΕ θεωρεί ότι μοναδική προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση σε φιλολαϊκή κατεύθυνση, είναι η κατάργηση των μνημονίων και των νόμων τους, η αναστολή πληρωμής του χρέους με στόχο τη διαγραφή τουλάχιστον του μεγαλύτερου μέρους του, η ρήξη με το ευρωσύστημα και η μετάβαση στο εθνικό νόμισμα, η εθνικοποίηση των τραπεζών και των στρατηγικών επιχειρήσεων, η διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων και η αναδιανομή του εισοδήματος και του εθνικού πλούτου υπέρ των δυνάμεων της εργασίας.

Η ΛΑΕ καλεί σε παλλαϊκό ξεσηκωμό για να μην περάσει στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο – λαιμητόμος.

Καλεί το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, τους δημοκράτες, τους πατριώτες, όλες τις αντιμνημονιακές, ριζοσπαστικές, προοδευτικές δυνάμεις σε ενωτικές, απεργιακές και άλλες, κινητοποιήσεις. Μόνο οι αγώνες του λαού μπορούν ν’ ανατρέψουν τα βάρβαρα μνημονιακά μέτρα μαζί με τους παλιούς και νέους εκπροσώπους των μνημονίων και των εθελόδουλων στις κυρίαρχες αστικές ελίτ των Βρυξελλών και του Βερολίνου και θ’ ανοίξουν δρόμο για το αύριο στον λαό και τον τόπο».