Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 04:08
Κόσμος

Στους 41 οι νεκροί από τις εκρήξεις στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης






Οι νεκροί έχουν φτάσει τους 41 μετά τις δύο εκρήξεις που σημειώθηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο «Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης το βράδυ της Τρίτης, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται στους 150!

Τρεις βομβιστές αυτοκτονίας ανατινάχτηκαν στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με Τούρκο αξιωματούχο. Οι ύποπτοι πυροδότησαν τα εκρηκτικά πριν περάσουν από τον έλεγχο στο μηχάνημα x- ray του αεροδρομίου, με το υπουργείο Δικαιοσύνης να επιβεβαιώνει πως έχουν διαπιστωθεί οι 41 νεκροί ενώ οι τραυματίες είναι τουλάχιστον 150.

Το ελληνικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη επισημαίνει πως δεν υπάρχουν αναφορές για Έλληνα μέσα στα θύματα, με τον Τούρκο υπουργό Δικαιοσύνης να αποκαλύπτει πως ένας από τους δράστες προτού πυροδοτήσει τα εκρηκτικά άνοιξε πυρ με καλάσνικοφ!

Από την πλευρά τους οι Τούρκοι βλέπουν το Ισλαμικό Κράτος πίσω από τις βομβιστικές επιθέσεις. Πάντως τα τουρκικά Μέσα κάνουν λόγο για μεγαλύτερο αριθμό νεκρών και εκατοντάδες τραυματίες, σε σχέση με τα επίσημα στοιχεία που έχει δώσει μέχρι αυτή την ώρα το υπουργείο Δικαιοσύνης.