Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 12:20
Τοπικά

Στον Βόλο σήμερα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός – Του ετοιμάζουν θερμή υποδοχή






Σήμερα Πέμπτη, ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός θα πραγματοποιήσει εγκαίνια, συναντήσεις και ομιλία στον Βόλο σύμφωνα με το κάτωθι πρόγραμμα:
– Στις 10.30 μ.μ. θα εγκαινιάσει την Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟΜΥ) την περιοχή Αγίου Γεωργίου Λάρισας.
– Στις 12.30 μ.μ. θα πραγματοποιήσει εγκαίνια του Κέντρου Εμφύτευσης Βηματοδοτών και συνάντηση με τη Διοίκηση και τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Βόλου.
-Στις 18.00 θα εγκαινιάσει την Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟΜΥ) Αγριάς Βόλου.
– Στις 19.00 θα ακολουθήσει ομιλία στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον» (Κουμουνδούρου και Ιάσονος).
Ομιλητές θα είναι ο υπουργός Υγείας κ. Α. Ξανθός, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας κ. Σ. Βαρδάρος και ο αναπληρωτής διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κ. Δ. Δημητριάδης και θέμα «Πρωτοβάθμια Περίθαλψη».

Υποδοχή στον Υπ. Υγείας ετοιμάζουν οι συνταξιούχοι

Στο μεταξύ, υποδοχή στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, ετοιμάζουν οι συνταξιουχικές οργανώσεις ΙΚΑ, Δημοσίου, ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ-ΤΣΑ), ΝΑΤ, ΟΑΕΕ (ΤΑΕ) και ΑΓΕΤ, με συγκέντρωση έξω από το Νοσοκομείο Βόλου, την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η κυβέρνηση, με τα «εγκαίνια» του Υπουργού Υγείας στο Νοσοκομείο του Βόλου και στην Αγριά, την Πέμπτη, τρεις μόλις μέρες μετά την ψήφιση του αντιλαϊκού εκτρώματος στη Βουλή, προσπαθεί απεγνωσμένα να καλύψει ότι υλοποιεί τις δεσμεύσεις της απέναντι στους εκμεταλλευτές του λαού, μεταξύ όλων των άλλων και με μέτρα που επιδεινώνουν την Υγεία και τους όρους παροχής της ιατροφαρμακευτικής του περίθαλψης.
Οι συνταξιούχοι τονίζουν ότι η κυβέρνηση, με πρωταγωνιστή τον υπουργό Υγείας, ετοιμάζεται να εγκαινιάσει δυο μονάδες ΤΟΜΥ στη Μαγνησία και να «παίξει» θεατρική παράσταση με έργο την εξαπάτηση του λαού για τη δήθεν αναβάθμιση της δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας . Οι εξαγγελίες είναι κάλπικες για το λαό και χρυσάφι για τους επιχειρηματικούς ομίλους.
Γιατροί- Φαρμακοποιοί

Την δική τους υποδοχή ωστόσο, ετοιμάζουν και άλλες συλλογικότητες αλλά και συνδικαλιστικοί φορείς όπως το ΠΑΜΕ, που προανήγγειλε την πραγματοποίηση συγκέντρωσης. Παράλληλα, οι φορείς υγείας, όπως οι γιατροί και οι φαρμακοποιοί, αναμένουν, χωρίς να έχει γίνει γνωστό ως τώρα αν έγινε αποδεκτό, να συναντηθούν με τον Υπ. Υγείας, καθώς είχαν εκφράσει ανάλογο αίτημα.