Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 00:30
ΘεσσαλίαΛάρισα

Στον «αέρα» η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ -ΚΙΝΑΛ στην Θεσσαλία

Φουντώνουν τις τελευταίες ώρες οι πληροφορίες ότι είναι θέμα χρόνου να «σπάσει» η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ στο πρόσωπο του υποψηφίου περιφερειάρχη Θεσσαλίας Νίκου Τσιλιμίγκα.
Οι ίδιες πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσανατολίζεται να ανακοινώσει τις επόμενες μέρες τη στήριξή του στον υποψήφιο περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα, επικαλούμενος αδυναμία συνεργασίας με τον υποψήφιο περιφερειάρχη του ΚΙΝΑΛ.
Θα πρέπει να σημειωθεί πως η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να συμπορευτεί με τον γνωστό καρδιοχειρουργό Νίκο Τσιλιμίγκα, «επισημοποιώντας» έτσι κοινή κάθοδο με το ΚΙΝΑΛ στη Θεσσαλία, ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη μετά από πανθεσσαλική σύσκεψη στη Λάρισα στις αρχές Νοεμβρίου.
Από τότε μέχρι σήμερα ωστόσο άνθρωποι που διαδραματίζουν ρόλο «γεφυροποιού» μεταξύ των δύο χώρων παρότι προσπάθησαν πολλές φορές να βρεθεί κοινός δρόμος ώστε να μετουσιωθεί σε πράξη αυτή η συνεργασία, συνάντησαν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πολλά προσκόμματα.
Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται μάλιστα να διαμηνύθηκε προς τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ η δυσφορία που υπόβοσκε στους κόλπους της νεοϊδρυθείσας περιφερειακής παράταξης του κυβερνώντος κόμματος, χωρίς όμως κανείς να περιμένει ότι η δυσφορία αυτή ενδεχομένως να οδηγήσει και σε οριστικό πολιτικό διαζύγιο.
Πριν από λίγες μέρες μάλιστα με αφορμή δημοσιεύματα στα Τρίκαλα και στη Λάρισα, τόσο ο γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής Θεσσαλίας του ΚΙΝΑΛ Στέλιος Τσιάκαλος, όσο και ο συντονιστής της ΝΕ Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ Κων. Βογιατζής που ρωτήθηκαν, απέκλειαν κάθε ενδεχόμενο υποστήριξης άλλου υποψηφίου και υπογράμμιζαν ότι «οι διαρροές έχουν στόχο να πιεστεί ο κ. Τσιλιμίγκας να ανασυνταχθεί διότι έχει χαθεί πολύτιμος πολιτικός χρόνος».
Τις τελευταίες ωστόσο ώρες οι δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν προχωρημένες συζητήσεις με τον κ. Κουρέτα, ο οποίος φέρεται μάλιστα τις τελευταίες μέρες να έκανε επαφές τόσο με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, όσο και με στελέχη της Κουμουνδούρου, τα οποία μάλιστα – όπως λένε οι ίδιες πηγές – εμφανίζονται ένθερμοι υποστηρικτές μίας συμπόρευσης με το ψηφοδέλτιό του, υπογραμμίζοντας πως «ο γνωστός πανεπιστημιακός χαίρει εκτίμησης στον πανεπιστημιακό χώρο και όχι μόνο και αποτελεί μία ελπιδοφόρα προοπτική για την Περιφέρεια Θεσσαλίας».
Μέσα στην εβδομάδα πάντως αναμένεται να συνεδριάσει η ΝΕ Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ για να επισημοποιηθεί όπως λέγεται το «διαζύγιο».
Αν συμβεί αυτό, θεωρείται σίγουρο πως θα προκαλέσει ντόμινο πολιτικών εξελίξεων και σε άλλες περιοχές της Θεσσαλίας, όπου υπάρχει συμπόρευση ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ, όπως για παράδειγμα στον Δήμο Λαρισαίων και στον Δήμο Καρδίτσας.






ΠΗΓΗ: ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ