Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 17:32
Τοπικά

Στις 9 Ιουλίου ξεκινά φέτος το Παζάρι του Βόλου

Το διάστημα από τις 9 έως τις 15 Ιουλίου θα λειτουργήσει φέτος η εμποροπανήγυρη του Βόλου, στο χώρο απέναντι από το Πανεθσσαλικό Στάδιο.






Στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής το μεσημέρι και του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου το απόγευμα, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η κανονιστική απόφαση για τη λειτουργία του παζαριού, σύμφωνα με την οποία τα περίπτερα που θα στηθούν θα είναι φέτος λιγότερα, δηλαδή θα είναι 218 έναντι 332 πέρυσι.

Στα 218 περίπτερα συμπεριλαμβάνονται και 22 θέσεις για την εγκατάσταση επιχειρήσεων λουκουμάδων και χαλβάδων.

Επίσης προβλέπονται και 12 θέσεις για ψησταριές, ενώ θα εκδοθούν και 15 άδειες σε μικροπωλητές για την πώληση παραδοσιακών ειδών, όπως είναι το καλαμπόκι, το κάστανο, τα τυποποιημένα μαντολάτο και παστέλι, το «μαλλί της γριάς» κλπ. Για τις θέσεις κατατίθενται αιτήσεις.

Τα τέλη παραμένουν στα ίδια με τα περσινά επίπεδα και συγκεκριμένα: στα 180 ευρώ για περίπτερα εμπορικής δραστηριότητας, στα 200 ευρώ για τα γωνιακά περίπτερα εμπορικής δραστηριότητας, στα 400 ευρώ για τα περίπτερα χαλβάδων και λουκουμάδων, στα 1.100 για τις ψησταριές και στις 42.000 ευρώ ορίστηκε η τιμή εκκίνησης για τα λούνα παρκ.

Η κανονιστική καταψηφίστηκε από τις παρατάξεις των μειοψηφιών.