Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 15:01
Τοπικά

Στις 29 Οκτωβρίου η ανακήρυξη Εφραίμ ως επίτιμου δημότη Βόλου






Επίτιμος Δημότη του Βόλου θα ανακηρυχτεί ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου, ο γέροντας Εφραίμ, μετά την απόφαση που πήρε, κατά πλειοψηφία, το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, παρά την αντιπολιτευτική υστερία και την επίδειξη λαϊκισμού που εκδηλώθηκε από την πλευρά των μείζονος και πρώτης ελάσσονος μειοψηφιών

Εισηγούμενος το θέμα ο εκτελών χρέη δημάρχου Θ. Θεοδώρου, υπογράμμισε ότι πρόκειται για «μία ξεχωριστή προσωπικότητα. Μπορεί να έρθουν κι άλλες εισηγήσεις γι ανθρώπους που προσφέρουν στην πόλη μας. Ο γέροντας Εφραίμ έχει βοηθήσει πολύ το Βόλο, προσφέροντας γύρω στα 7εκ. ευρώ στην τοπική κοινωνία από τοπικούς προμηθευτές που επιλέγει και προσφέρει εκατοντάδες θέσεις εργασίας. Η εκδήλωση ανακήρυξης θα γίνει στις 29 Οκτωβρίου, καθώς στις 28 Οκτωβρίου έρχεται η εικόνα από το Άγιο Όρος με σκάφος του λιμενικού στον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου και θα παραστεί στην πόλη και ο γέροντας».

Ο κ. Πατσιαντάς των «Δρόμων Συνεργασίας» ψήφισε αρνητικά ενώ η κ. Οικονόμου ισχυρίστηκε ότι η δημοτική αρχή εκμεταλλεύεται το συναίσθημα των ανθρώπων για προσωπικό στόχο και αναφέρθηκε στον Γέροντα σαν ένα αμφιλεγόμενο πρόσωπο, που είναι υπόλογο με βαρύτατες κατηγορίες.

Στο ίδιο μοτίβο ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κ. Γαργάλας, που αμπελοφιλοσοφώντας, ως συνήθως, ανέφερε και έκανε επίκληση μιας επιστολής άλλων μοναχών, που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων. Ο προέδρος του Δ.Σ. κ. Μουλάς του αφαίρεσε το λόγο γιατί «βρίζει και συκοφαντεί» ενώ ο Απ. Γαλάτης του επισήμανε ότι  «όταν λέμε κάτι και δεν το υιοθετούμε, σημαίνει ότι συκοφαντούμε».