Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 14:04
Ελλάδα

Στις 15-18 Δεκεμβρίου το 2ο πακέτο των μέτρων στη Βουλή






Μπορεί η κυβέρνηση να πέρασε αναίμακτα τον σκόπελο της ψήφισης του προϋπολογισμού, τα δύσκολα όμως είναι μπροστά της, αφού έρχεται το επόμενο πακέτο με τα προαπαιτούμενα, η γνωστή και ως 2η λίστα μέτρων.

Στις 13:00 ολοκληρώθηκε η κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο γραφείο του στη Βουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση προσανατολίζεται να φέρει στη Βουλή τη 2η λίστα με τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας με τους δανειστές πριν από τα Χριστούγεννα. Αν και για το θέμα αυτό θα πραγματοποιηθούν εκτενείς συζητήσεις στο Eurogroup, από το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρουν πως τα μέτρα θα έρθουν στις 15 με 18 Δεκεμβρίου.

Το Ασφαλιστικό συζητήθηκε στη σύσκεψη

Ενα από τα πλέον κρίσιμα θέματα που σχετίζεται με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι το Ασφαλιστικό, το οποίο ήταν στην ατζέντα της κυβερνητικής σύσκεψης. Εγινε μια περιγραφή των εναλλακτικών λύσεων που υπάρχουν προκειμένου το 1,8 δισ. ευρώ από τον προϋπολογισμό να μη φύγει από τις κύριες συντάξεις.

Να τεθεί σε εφαρμογή το παράλληλο πρόγραμμα 
Με την κυβέρνηση να καλείται να λάβει πολύ δύσκολες αποφάσεις, οι οποίες θα φέρουν μέτρα, το Μέγαρο Μαξίμου θα προσπαθήσει να ισορροπήσει την κατάσταση. Γι’ αυτό και ο πρωθυπουργός ζήτησε να γίνει προσπάθεια ώστε να πάει στη Βουλή ένα νομοσχέδιο με δράσεις από διάφορα υπουργεία από το παράλληλο πρόγραμμα πριν από τα Χριστούγεννα.

Παράλληλα στη σύσκεψη συζητήθηκε το θέμα των διαγωνισμών για τις τηλεοπτικές συχνότητες, αλλά και το θέμα του ΑΔΜΗΕ.

Πηγή: iefimerida.gr