Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 08:49
Τοπικά

Στις φυλακές του Βόλου ύποπτος τζιχαντιστής από την Υεμένη






Στις φυλακές του Βόλου ο ένας από τους δύο ύποπτους τζιχαντιστές που συνελήφθησαν πριν από λίγες μέρες στην Αλεξανδρούπολη. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ο 20χρονος ύποπτος τζιχαντιστής από την Υεμένη μεταφέρθηκε με άκρα μυστικότητα και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας χθες το μεσημέρι στις Φυλακές του Βόλου όπου και θα κρατηθεί μέχρι τη δίκη του. Ο δεύτερος ύποπτος τζιχαντιστής μεταφέρθηκε επίσης χθες σε ειδική πτέρυγα στις φυλακές Κορυδαλλού.

Η διεύθυνση των Φυλακών Βόλου ενημερώθηκε χθες το μεσημέρι και λίγο πριν την άφιξή για τον ύποπτο τζιχαντιστή και αμέσως σήμανε κόκκινος συναγερμός, ενώ δόθηκαν και οι ανάλογες ειδικές εντολές από την ΕΛΑΣ όπως γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις.

Ο 20χρονος συνελήφθη μαζί με έναν 30χρονο Βόσνιο, και οι δύο με Σουηδικά διαβατήρια, από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, στο ΚΤΕΛ της πόλης, όταν διαπίστωσαν ότι έφεραν στις αποσκευές τους μαχαίρια στρατιωτικού τύπου με μεγάλο μήκος και ένα στρατιωτικό γιλέκο μάχης.

Οπως διαπιστώθηκε ο 30χρονος είχε συλληφθεί το 2005 στη Βοσνία, όταν βρέθηκαν στην οικία του στοιχεία προετοιμασίας τρομοκρατικής επίθεσης και συγκεκριμένα, ποσότητα εκρηκτικών υλών και μια ζώνη με εκρηκτικά παρόμοια με αυτές που χρησιμοποιούν οι βομβιστές – καμικάζι.

Οι δύο συλληφθέντες, αρνήθηκαν να απαντήσουν στις ερωτήσεις των αστυνομικών, ενώ με την υπόθεση, ασχολείται η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και η ΕΥΠ, που ερευνούν την διαδρομή και τον τελικό προορισμό καθώς και τις δραστηριότητες των δύο συλληφθέντων, οι οποίοι σχεδίαζαν να περάσουν από την Αλεξανδρούπολη στην Τουρκία.

Πάντως τα Σουηδικά διαβατήρια τους είναι γνήσια, σύμφωνα με απάντηση των Σουηδών.