Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 09:12
Τοπικά

Στις φυλακές Κασσαβέτειας ο Γιώργος Μαυρίδης






Εμπειρίες από τα ταξίδια και τη ζωή του μετέφερε στους ανήλικους που κρατούνται στις σωφρονιστικές φυλακές Κασσαβέτειας ο Γιώργος Μαυρίδης, παρουσιαστής της εκπομπής World Party. Στο πλαίσιο της δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών, που έχουν ως απώτερο στόχο την κοινωνική τους επανένταξη, ο Γιώργος Μαυρίδης συναντήθηκε με τους ανήλικους και μοιράστηκε βιώματα ζωής μετά από κάλεσμα των φορέων των σωφρονιστικών φυλακών Κασσαβέτειας. Στις φυλακές κρατούνται ανήλικοι διαφόρων εθνικοτήτων. Οι κρατούμενοι μπόρεσαν έτσι να ενημερωθούν για τις κουλτούρες διαφόρων πολιτισμών. Κυρίως άκουσαν με μεγάλο ενδιαφέρον τον Γιώργο Μαυρίδη να τους αναπτύσσει τις δυσκολίες που πέρασε ο ίδιος στην μέχρι σήμερα πορεία της ζωής του.

Στις φυλακές Κασσαβέτειας κρατούνται συνολικά 30 ανήλικοι. Η Διεύθυνση λειτουργεί σχολεία και των τριών βαθμίδων. Μαθήματα στο Δημοτικό παρακολουθούν αλλοδαποί κρατούμενοι που δεν γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα. Η ομαλή προσαρμογή των ανήλικων όταν αποφυλακιστούν είναι ζητούμενο για τους ανθρώπους που ασχολούνται με τα παιδιά.

Την ίδια στιγμή, η φυλακή θεωρείται ότι είναι ένας χώρος όπου κανείς μπορεί νοητά να ταξιδέψει. Στις φυλακές γίνονται κατά περιόδους διάφορες δράσεις ιδιαίτερα την χειμερινή περίοδο που λειτουργούν και τα σχολεία. Με το τέλος της εκδήλωσης ο παρουσιαστής παρευρέθηκε και σε εκδήλωση των Λυκείων Αλμυρού…

 

 

Πηγή: youweekly.gr