Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 08:22
Τοπικά

Στις φυλακές και η 40χρονη μάνα της 15χρονης από το Βόλο






Την προφυλάκιση της 40χρονης μάνας της 15χρονης από το Βόλο αποφάσισε σήμερα η δικαιοσύνη.

Η 40χρονη μετά την απολογία της στον ανακριτή  οδηγήθηκε στις φυλακές με την κατηγορία της συνέργειας σε αποπλάνηση, κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια, ασέλγεια με ανήλικο έναντι αμοιβής.

Την προφυλάκιση του 55χρονου επιχειρηματία από τον Βόλο, που κατηγορείται για απόπειρα βιασμού, παραπλάνηση και ασέλγεια κατά 15χρονης, αποφάσισαν ομόφωνα χθες ο ανακριτής και ο εισαγγελέας Κέρκυρας, μετά την πολύωρη σημερινή απολογία του.

Ο 55χρονος, που συνελήφθη το Σάββατο στο λιμάνι της Κέρκυρας, κατηγορείται ότι αποπειράθηκε να βιάσει την 15χρονη ανήλικη που τον συνόδευσε από τον Βόλο για ολιγοήμερες διακοπές, με τη συγκατάθεση, όπως φέρεται, της 40χρονης μητέρας της.

 

Η δήλωση του συνηγόρου Ι. Ρίγγα

Η δήλωση του Ιωάννη – Ανδρέα Ρίγγα, συνηγόρου υπεράσπισης της 40χρονης μητέρας, στην «Κ.Σ.» είναι η εξής: «Η πραγματικότητα η οποία προκύπτει όχι από τους ισχυρισμούς της μητέρας αλλά από τα στοιχεία της δικογραφίας είναι εντελώς διαφορετική από τα όσα μέχρι τώρα έχουν δημοσιευθεί και θα συνιστούσα μεγαλύτερη υπευθυνότητα σε όσους με βάσει εικασίες χρησιμοποιούν βαρύτατους χαρακτηρισμούς για τη μητέρα».

 

Ψυχολογική στήριξη

Από την άλλη, η 14χρονη έχει στο πλευρό της ψυχολόγους προκειμένου να στηριχθεί στη δοκιμασία που βιώνει. Η ψυχολογική της κατάσταση όμως είναι ιδιαίτερα επιβαρημένη τόσο από τη συμπεριφορά του 55χρονου όσο και από τη δοκιμασία που αναγκαστικά βιώνει ως βασικός μάρτυρας της υπόθεσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι την πρώτη ημέρα χρειάστηκαν 15 ώρες προκειμένου να παραδεχθεί ότι δέχθηκε ασελγείς ενέργειες από τον συλληφθέντα.

Πηγή: http://www.kerkyrasimera.gr – φωτο:corfutv