Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 21:26
Τοπικά

Στη φυλακή ο 35χρονος Βολιώτης τσαντάκιας






Προφυλακιστέος κρίθηκε χθες μετά την απολογία του στην Ανακρίτρια Βόλου ο 35χρονος Βολιώτης, που συνελήφθη την Παρασκευή για ληστεία.

Ο 35χρονος είχε επιτεθεί γύρω στις 6.30 το απόγευμα σε 55χρονη Βολιώτισσα πεζή. Κινούμενος με ποδήλατο  αποπειράθηκε να αρπάξει την τσάντα της πεζής, με αποτέλεσμα εκείνη να χάσει την ισορροπία της, να πέσει στο οδόστρωμα και να χτυπήσει.

Ο δράστης έπεσε και αυτός στο οδόστρωμα, όμως σηκώθηκε γρήγορα, πήρε την τσάντα, που ήταν ο στόχος του και περιείχε 8 ευρώ και διάφορα προσωπικά έγγραφα της παθούσας κι εξαφανίστηκε.

Εναντίον του  ασκήθηκε δίωξη από την Εισαγγελία Βόλου για ληστεία, λόγω του τραυματισμού που  υπέστη η 55χρονη και χθες συνοδεία αστυνομικών οδηγήθηκε στα Δικαστήρια για να απολογηθεί μετά την προθεσμία που είχε λάβει.

Ο συλληφθείς, σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίστηκε χθες ότι χρειαζόταν χρήματα, καθώς είναι εξαρτημένος από ναρκωτικές ουσίες.

Δεν θα τραυμάτιζε την 55χρονη, φέρεται να υποστήριξε, αν εκείνη δεν επέμενε να κρατάει σφιχτά στον ώμο την τσάντα της. Μάλιστα, είπε, ότι συζήτησε με την παθούσα κι εκείνη δεν επιθυμεί πλέον την ποινική του δίωξη.

Ωστόσο, με σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα – Ανακριτή κρίθηκε προφυλακιστέος. Ο  προφυλακισθείς έχει απασχολήσει στο παρελθόν την Αστυνομία με παρόμοιες πράξεις.