Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 22:34
Τοπικά

Στη φυλακή ο 20χρονος Αλβανός που απειλούσε 40χρονη με μαχαίρι






«Καμπάνα» από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου στον 20χρονο υπήκοο Αλβανίας, που προκάλεσε επεισόδιο το Σάββατο το βράδυ απειλώντας με μαχαίρι 40χρονη ημεδαπή.

Το Αυτόφωρο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για φθορά ξένης ιδιοκτησίας, εξύβριση, απειλή και παράνομη οπλοφορία, και τον καταδίκασε σε συνολική ποινή φυλάκισης 37μηνών, μετατρέψιμη προς δέκα ευρώ ημερησίως.

Ο 20χρονος είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές και μάλιστα την περασμένη Παρασκευή είχε δικαστεί για υπόθεση ναρκωτικών.

Το δικαστήριο έδωσε, τέλος, τη δυνατότητα στον καταδικασθέντα η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα υπό τον όρο εγγύησης ύψους 2.000 ευρώ.

Εξάλλου, απολογούμενος ο 20χρονος παραδέχτηκε όλα αυτά για τα οποία κατηγορούνταν. Ισχυρίστηκε ότι προκάλεσε το επεισόδιο επειδή η οικογένεια της 40χρονης τού όφειλε χρήματα. Με το μηχανάκι, για το οποίο προκλήθηκε το επεισόδιο, όπως είπε, θα εξοφλούνταν το ποσό αυτό. Δήλωσε ωστόσο μετανιωμένος για τις πράξεις του, λέγοντας ότι δεν θα ξανασυμβεί το παραμικρό.

Νωρίτερα η μηνύτρια περιέγραψε αναλυτικά στο δικαστήριο όλα όσα συνέβησαν το βράδυ του Σαββάτου έξω από το σπίτι της, στον δρόμο, όπου ο 20χρονος την απειλούσε με μαχαίρι μπροστά στα τρία ανήλικα παιδιά της.

Όπως είπε, το επεισόδιο προκλήθηκε επειδή ζητούσε από τον 20χρονο να του επιστρέψει το μηχανάκι που του είχε δανείσει επειδή είναι φίλος του γιού της.

Ωστόσο, ο κατηγορούμενος, αντί να την ευχαριστήσει για την εξυπηρέτηση αυτή, παρακρατούσε το μηχανάκι και στις οχλήσεις της απαντούσε με απειλές, μέχρι που τελικά έφτασε έξω από την πόρτα του σπιτιού της.

Το βράδυ του επεισοδίου, συνέχισε περαιτέρω, την εξύβριζε και την απειλούσε με μαχαίρι, ενώ προκάλεσε και φθορές στο όχημα.

Το επεισόδιο, όπως είναι γνωστό, έληξε με την επέμβαση αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι προχώρησαν στη σύλληψη του νεαρού.

Μετά το πέρας της δίκης, ο 20χρονος άσκησε έφεση. Δεν είχε ωστόσο την οικονομική δυνατότητα για να πληρώσει την εγγύηση και εναντίον του εκδόθηκε απόφαση φυλάκισης στην Κασσαβέτεια.

ΠΗΓΗ: ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ