Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024 02:28
Τοπικά

Στη φυλακή για τα βοσκοτόπια






Ένοχο έκρινε τελικά το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας, έναν 64χρονο για τις πράξεις της απόπειρας ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο –κατά πλειοψηφία- της παράνομης οπλοφορίας και της οπλοχρησίας, που τελέσθηκαν σε αγροτική περιοχή της Μαγνησίας το καλοκαίρι του 2011.
Συνολικά τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης δώδεκα ετών για την απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, σε ποινή φυλάκισης δέκα μηνών και χρηματική ποινή εξακοσίων 600 ευρώ για την παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.
Επίσης αφού του αφαίρεσε από την ποινή που του επέβαλε τον χρόνο της προσωρινής του κράτησης (διάστημα περίπου 10 μηνών) του επέβαλε και στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για πέντε έτη.
Όλα ξεκίνησαν ένα πρωινό του καλοκαιριού του 2011. Το θύμα (τότε 35 ετών) τα προηγούμενα χρόνια επέλεγε βοσκοτόπια άλλου χωριού, όμως εκείνη την περίοδο λόγω μεγάλης βλάστησης στην περιοχή του επεισοδίου, αποφάσισε να μην μετακινήσει τα κοπάδια του και παρέμεινε εκεί.
Καθώς λοιπόν έβοσκε τα γιδοπρόβατά του σε μισθωμένο από τον ίδιο ακίνητο, ο εν τέλει καταδικασθείς απαίτησε να τα απομακρύνει από την περιοχή εκείνη διότι ισχυρίστηκε πως μόνο αυτός είχε αυτό το δικαίωμα στον συγκεκριμένο χώρο. Το θύμα αρνήθηκε και ο ηλικιωμένος πήγε και πήρε το κυνηγετικό όπλο του και πυροβόλησε το θύμα δύο φορές.
Τη μία τον πέτυχε στον αριστερό μηρό και τη δεύτερη τον χτύπησε στην κοιλιακή χώρα προκαλώντας σ’ αυτόν διάτρηση παχέους και λεπτού εντέρου, ουροδόχου κύστεως και μηριαίας φλέβας και υπαισθησία αριστερού κάτω άκρου. Επί της ουσίας κινδύνεψε η ίδια του η ζωή.