Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024 23:51
Τοπικά

Στη Σκόπελο η Διεθνής Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα






Στην πανέμορφη Σκόπελο θα διεξαχθεί φέτος για μια ακόμη χρονιά η Διεθνής Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Βορείου Αιγαίου.

Ο Ναυτικός Όμιλος Ανοικτής Θάλασσας με έδρα τη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με τον Ναυτικό Ιστιοπλοϊκό Κολυμβητικό Όμιλο Σκοπέλου, ανανεώνουν το ραντεβού τους με αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που θα επιλέξουν να συμμετάσχουν στους αγώνες από τις 7 έως τις 13 Αυγούστου.

Η οργανωτική επιτροπή έχει προετοιμάσει πρόγραμμα αγώνων έξι ημερών σε έναν ιδανικό ιστιοπλοϊκό προορισμό με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά και ιδανικές συνθήκες αέρα, μοιράζοντας τη διοργάνωση σε δύο περιοχές του νησιού, το Νέο Κλίμα και τη χώρα της Σκοπέλου. Τα πληρώματα των σκαφών, περισσότεροι από 150 ιστιοπλόοι, θα συναντηθούν στο νησί και θα δοκιμαστούν σε μια σειρά αγώνων τακτικής, ναυσιπλοΐας και αντοχής που θα περιλαμβάνουν offshore και inshore ιστιοδρομίες, ενώ παράλληλα θα απολαύσουν τις διακοπές τους και μια σειρά από παράλληλα events και εκδηλώσεις με τις οικογένειες και τους φίλους τους. Οι κάτοικοι του νησιού, με τη φιλοξενία τους έχουν αποδείξει ότι υποδέχονται όσους θα έχουν την τύχη να βρεθούν στη Σκόπελο, χαρίζοντάς τους αξέχαστες στιγμές.

Η διοργάνωση είναι ανοιχτή για σκάφη καταμετρημένα κατά ORC International και ORC Club, ενώ μια από τις μεγαλύτερες καινοτομίες της φετινής διοργάνωσης αποτελεί η απονομή χρηματικών επάθλων (money prize) ύψους 500 ευρώ στους 2 νικητές των κατηγοριών, ως επιβράβευση της προσπάθειας των αθλητών – πληρωμάτων που θα αναδειχθούν νικητές έπειτα από πέντε ημέρες αγώνων.

Το πλούσιο πρόγραμμα των αγώνων και των παράλληλων εκδηλώσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το πληροφορηθούν από την επίσημη σελίδα της Δ.Ι.Ε.Β.Α. www.dieva.gr

Ο Ν.Ο.Α.Θ. καλεί όλους τους συμμετέχοντες αλλά και τους επισκέπτες να αποθανατίσουν στιγμές μέσα και έξω από τη θάλασσα και να μοιραστούν τις αναρτήσεις τους στη σελίδα στο Facebook, όπου θα μπορούν να παρακολουθούν το πρόγραμμα, την εξέλιξη και την πορεία των αγώνων, με εικόνες από τη θάλασσα.