Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 18:11
Θεσσαλία

Στη Λάρισα οι ποδηλάτες του WHEELING2HELP






Οι ποδηλάτες ξεκίνησαν τη διαδρομή τους από την Κωνσταντινούπολη στις 7 Σεπτεμβρίου, την ίδια ημέρα που ξεκίνησαν και οι Παραολυμπιακοί Αγώνες, και θα διασχίσουν με ποδήλατα την Ελλάδα, μέχρι το Ηράκλειο Κρήτης. Σε κάθε πόλη οι κάτοικοι ενισχύουν το έργο τους και μέχρι σήμερα έχει συγκεντρωθεί το ποσό των 7.000 ευρώ!

Θα περάσουν συνολικά από 20 ελληνικές πόλεις μέσα σε 32 μέρες και θα ποδηλατίσουν 1700 km με σκοπό να συγκεντρωθούν 19.000 ευρώ για την αγορά 100 αναπηρικών αμαξιδίων, (http://www.giveandfund.com/giveandfund/project/wh ). Σε κάθε πόλη σταθμό θα δοθούν πέντε αναπηρικά αμαξίδια.

H Λάρισα ήταν ο έβδομος σταθμός, μιας μεγάλης αποστολής που ξεκίνησαν Ελληνες ποδηλάτες, με εμπνευστή τον Ελπις Χρυσοβέργη, να διανύσουν όλη τη χώρα, με σκοπό να συγκεντρώσουν χρήματα για την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων, που θα προσφέρουν σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.

Οι πολίτες και οι φορείς, που είχαν συγκεντρωθεί στην κεντρική πλατεία για την υποδοχή τους, τους καλωσόρισαν με θερμά χειροκροτήματα, συνεισφέροντας παράλληλα το δικό τους λιθαράκι στους κουμπαράδες που βρισκόταν στο χώρο, για την ενίσχυση αυτού του σκοπού. Τίτλος της εκστρατείας τους είναι «Wheeling2Help», και τόσο η Περιφέρεια Θεσσαλίας όσο και ο δήμος Λάρισας, τη στήριξαν με την οργάνωση πλούσιων εκδηλώσεων, όπου συμμετείχαν δεκαοκτώ φορείς της Λάρισας, μεταξύ αυτών το ΚΔΑΠ ΜΕΑ του δήμου, ο Ερυθρός Σταυρός Λάρισας κ.α.

 

 

Πηγή www.eleftheria.gr