Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024 16:32
Τοπικά

Στην Κιβωτό τα τέσσερα αδερφάκια από τη Ν.Ιωνία, με παρέμβαση του Δήμου Βόλου






Η Κιβωτός του κόσμου και οι δομές που διαθέτει σε Αθήνα και Γιάννενα θα αποτελέσουν τελικώς «καταφύγιο» για τα τέσσερα αδερφάκια από τη Ν. Ιωνία που ουσιαστικά έμεναν επί ώρες μόνα τους καθημερινά χωρίς επίβλεψη, επειδή η μητέρα τους αναγκαζόταν να εργάζεται πολλές ώρες, προκειμένου να μπορεί να τους παρέχει τα απαραίτητα.

Το δράμα της οικογένειας είχε αποκαλυφθεί την προηγούμενη εβδομάδα, όταν γειτόνισσα είδε τα τέσσερα ανήλικα μόνα τους στην αυλή. Πρόκειται για παιδιά ηλικίας 10, 9, 3 ετών και 10 μηνών αντίστοιχα. Γειτόνισσα ήταν εκείνη που τα τάισε, τα έπαιξε και τα πρόσεχε μέχρι η μητέρα τους να γυρίσει στο σπίτι. Οι ώρες περνούσαν. Αποφάσισε να απευθυνθεί στην Αστυνομία και έκτοτε κινήθηκαν οι διαδικασίες.

Η Εισαγγελία έδωσε εντολή στο Δήμο Βόλου να αναζητήσει δομή για τη φιλοξενία των παιδιών. Η διεύθυνση πρόνοιας διεξήγαγε κοινωνική έρευνα προκειμένου να εντοπιστεί η κατάλληλη δομή που θα αποτελέσει την «αγκαλιά», στην οποία θα κουρνιάσουν τα τέσσερα παιδάκια.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Βόλου, Τάσο Μπατζιάκα, ήρθε σε επαφή με την Κιβωτό του Κόσμου και τον πατέρα Αντώνιο, αλλά και με τον γνωστό επιχειρηματία, Κων. Λούλη, ο οποίος έχει δωρίσει την έπαυλή του για να δημιουργηθεί δομή της Κιβωτού και στο Βόλο.

Όπως αποφασίστηκε, τα μικρότερα αδερφάκια, 10 μηνών και 3 ετών αντίστοιχα, θα μεταφερθούν στην Κιβωτό στην Αθήνα και τα άλλα δύο αδερφάκια, ηλικίας 10 και 9 ετών αντίστοιχα, στις εγκαταστάσεις της Κιβωτού στα Γιάννενα. Τα δύο αδέρφια, 10 και 9 ετών, σε διάστημα μερικών εβδομάδων θα επιστρέψουν στο Βόλο στη δομή της Κιβωτού, που θα γίνει στην έπαυλη του κ. Λούλη, ενώ έχει ληφθεί μέριμνα προκειμένου τα τέσσερα παιδιά να συναντιούνται συχνά μεταξύ τους.

Έως και χθες – για περίπου δύο εβδομάδες – τα τέσσερα αδέρφια παρέμεναν στην παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Βόλου. Πλέον είναι θέμα ημερών η μετακίνησή τους στις δομές της Κιβωτού.

Η «Κιβωτός του Κόσμου» είναι Εθελοντικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού. Δραστηριοποιείται και απευθύνεται πρώτα και κύρια στα μικρά απροστάτευτα παιδιά, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες, αλλά και πολλά χωρίς γονείς, που βιώνουν δύσκολες συνθήκες, παραμέληση, εγκατάλειψη, χωρίς ιατρική φροντίδα με αβέβαιο μέλλον.  Η Κιβωτός καλύπτει εξ ολοκλήρου και φροντίζει τα απροστάτευτα παιδιά. Σε συνεργασία με Εισαγγελίες Ανηλίκων, φορείς προστασίας και υπηρεσίες για τα δικαιώματα των παιδιών, αναλαμβάνει το μεγάλωμα των ανηλίκων στα τέσσερα, μέχρι σήμερα, σπίτια φιλοξενίας. Πρόκειται για παιδιά από βρεφική ηλικία μέχρι την ενηλικίωση τους, τα οποία έχουν υποστεί κακοποίηση, παραμέληση και πολύ άσχημες συνθήκες διαβίωσης. Τα παιδιά ζουν σε μεγάλα σπίτια με παιδαγωγούς –φροντιστές για την καθημερινότητά τους και είναι σαν μια μεγάλη οικογένεια, μη θυμίζοντας σε τίποτα την ιδρυματικού τύπου φροντίδα.

της ΕΛΕΝΗΣ ΧΑΝΟΥ , από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ