Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 06:31
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην ανακρίτρια Νάξου σήμερα ο Βούλγαρος για τη δολοφονία του 23χρονου Τάκη






Με σκυμμένο το κεφάλι και ανέκφραστος συνοδεία αστυνομικών παρουσιάστηκε σήμερα στο γραφείο της Ανακρίτριας Νάξου ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του 23χρονου Τάκη στη Σαντορίνη.

Η Εισαγγελέας Νάξου είχε ασκήσει δίωξη σε βάρος του 25χρονου Βούλγαρου για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Το ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε η Ανακρίτρια του νησιού και οι ραγδαίες εξελίξεις, έφεραν πάλι στο προσκήνιο την υπόθεση της δολοφονίας του άτυχου νέου.

Την υπόθεση έχει αναλάβει ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, στον οποίο και απευθύνθηκε η οικογένεια του Τάκη Βαζακόπουλου. «Δεν είδα, δε ξέρω, μπορεί να έφυγε, μπορεί και να ήθελε να κάνει κακό στον εαυτό του», έλεγε ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του νεαρού Τάκη.

Είναι Οκτώβριος του 2014 όταν ο νεαρός Τάκης αγνοείται και κανείς δε μπορεί να βάλει στο μυαλό του τι πρόκειται να αποκαλυφθεί λίγο καιρό αργότερα.

Οι έρευνες είναι σε εξέλιξη εκείνη την περίοδο και ο φίλος του ο οποίος σήμερα κατηγορείται για τη δολοφονία του άτυχου νεαρού μουσικού στη Σαντορίνη στην προσπάθειά του να αποπροσανατολίσει τις αστυνομικές έρευνες δε διστάζει να κατηγορήσει ακόμη και την ίδια την οικογένεια του Τάκη αλλά και τον ίδιο.

Μάλιστα ισχυρίζεται ότι ο φίλος του βρισκόταν στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στη Γαλλία επειδή είχε ερωτευτεί μια κοπέλα που είχε γνωρίσει το καλοκαίρι στο μαγαζί που δούλευε.

Παρά το γεγονός ότι όλες οι μαρτυρίες έλεγαν πως τελευταία φορά είχαν δει τον Τάκη μαζί του πάνω στη μοτοσυκλέτα του εκείνος το αρνιόταν επίμονα.

Μάλιστα τότε δήλωνε ότι η μηχανή είναι δική του και δεν την οδηγεί κανένας άλλος εκτός από εκείνον ενώ άφηνε να εννοηθεί ότι ο Τάκης σίγουρα είχε αποφασίσει να κάνει κάτι κακό στον εαυτό του δηλαδή να αυτοκτονήσει.

Ένα μήνα μετά, ομολογεί την πράξη του την οποία στην πορεία όμως θα ανακαλέσει.

Ο Βούλγαρος που κατηγορείται για τη δολοφονία του 23χρονου Τάκη
Το χρονικό των ερευνών

 

Η αυτοκτονία ή η εκούσια εξαφάνιση ήταν τα αρχικά σενάρια που εξήτασε αρχικά η αστυνομία όταν ξεκίνησε να ξετυλίγει το νήμα της υπόθεσης.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες εκτιμούσαν ότι τον Τάκη τον κάλυπτε ο πατέρας του ο οποίος ζούσε σε άλλο νησί αφού είχε χωρίσει με τη σύζυγό του πριν από αρκετά χρόνια, όμως όταν εκείνος εντοπίστηκε και ρωτήθηκε θα έλεγε ότι δεν είχε δει το γιο του από μικρό παιδί. Το σενάριο της πιθανής δολοφονίας θα έπεφτε λίγο αργότερα στο τραπέζι και θα οδηγούσε τους αστυνομικούς στη διασταύρωση νέων στοιχείων.

Είχε χαθεί όμως πολύτιμος χρόνος και σημαντικό υλικό από κάμερες ασφαλείας, με αποτέλεσμα να μην έχουν πολλά μέσα στη διάθεσή τους για τις έρευνες οι αστυνομικοί που ερευνούσαν την υπόθεση.

Πάντως ένα μήνα μετά ο φερόμενος ως δράστης θα ομολογήσει και στην αρχική του ομολογία θα ισχυριστεί ότι δύο ακόμη φίλοι του το βοήθησαν στην εξαφάνιση του πτώματος του Τάκη. Η απολογία του αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη.

Η τραγική μάνα μετά τη σύλληψη του κατηγορουμένου το μόνο πλέον που ζητά είναι η απονομή Δικαιοσύνης και όσον αφορά στον κατηγορούμενο για τη δολοφονία του γιου της σημειώνει πως θα τον κρίνει ο Θεός.