Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 11:09
ΕλλάδαΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Αγιά Σοφιά ο Τσίπρας






Επίσκεψη στην Αγιά Σοφιά πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης ο Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Τουρκία που ξεκίνησε την Τρίτη με τη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύει ο εκπρόσωπος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Ιμπραήμ Καλίν όπως φαίνεται στην πρώτη φωτογραφία που δημοσίευσε η εφημερίδα Hurriyet.

Από ελληνικής πλευράς μαζί με τον κ. Τσίπρα ήταν ο υπουργός Παιδείας, Κωσταντίνος Γαβρόγλου, ο αναπληρωτής υπ. Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ο υφυπουργός Εξωτερικών Μάρκος Μπόλαρης και η σύντροφός του Περιστέρα Μπαζιάνα. Ο Έλληνας πρωθυπουργός αρνήθηκε να κάνει κάποια δήλωση, λέγοντας μόνο ότι είναι πολύ χαρούμενος που βρίσκεται σε ένα τόσο ιστορικό μέρος.

Λίγο μετά τις 11.00 ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στη Χάλκη, όπου θα ξεναγηθεί στη Θεολογική Σχολή (είναι ο πρώτος εν ενεργεία πρωθυπουργός της Ελλάδας που την επισκέπτεται) και θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Στις 18.30 ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, στο οποίο στεγάζεται και το ελληνικό προξενείο της Κωνσταντινούπολης.

 

 

 

Πηγή: protothema.gr