Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 00:28
Τοπικά

Στα 18 εκατ. ευρώ ο τζίρος της ΕΒΟΛ το 2017 – Προωθείται η κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου με κόστος 500.000 ευρώ






Πραγματοποιήθηκε  στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου Γάλακτος ΕΒΟΛ, η ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε ενημέρωση επί των θεμάτων που απασχολούν τον Συνεταιρισμό και λήφθηκαν αποφάσεις επ’ αυτών.
Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε ο Ισολογισμός και τα Αποτελέσματα Χρήσεως 2017 και ο Πρόεδρος κ. Νικήτας Πρίντζος ενημέρωσε την Γενική Συνέλευση για την καλή πορεία που είχε ο Συνεταιρισμός το 2017, όπου τα αποτελέσματα ήταν πάρα πολύ θετικά με αύξηση τζίρου (18 εκ.ευρώ ), αύξηση του όγκου πωλήσεων και των κερδών.

Μεταξύ άλλων αποφασίσθηκε η κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου δυναμικότητας 500KW συνολικού κόστους 500.000€ επωφελούμενη των ευεργετικών διατάξεων του Νόμου σχετικά με την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και με συμψηφισμό της ιδίας κατανάλωσης ρεύματος.
Η συγκεκριμένη επένδυση θα κατασκευασθεί στις εγκαταστάσεις του Συενταιρισμού στο Στεφανοβίκειο, θα είναι επιδοτούμενη σε ποσοστό 50%, το δε υπόλοιπο ποσό θα καλυφθεί εξ’ιδίων κεφαλαίων του Συνεταιρισμού και χωρίς δανεισμό. Η συγκεκριμένη επένδυση θα έχει ολοκληρωθεί εντός του Ιουνίου και θα αποσβεστεί εντός διετίας.

Επίσης έγινε ενημέρωση από τον Πρόεδρο του Συνεταιρισμού κ.Νικήτα Πρίντζο ότι έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του μηχανολογικού εξοπλισμού για την παραγωγή και εμφιάλωση γάλακτος χρονικής διάρκειας 18 ημερών. Το γάλα αυτό είναι ένα νέο προϊόν, το οποίο θα καλύψει τις αγορές σχεδόν όλης της Ελληνικής Επικράτειας, ιδιαίτερα των νησιωτικών περιοχών.
Επίσης αποφασίστηκε η διανομή μερίσματος 1.000 ευρώ στα μέλη του Συνεταιρισμού.

Σχετικά με το θέμα των αρωματικών φυτών ο Πρόεδρος κ. Νικήτας Πρίντζος ενημέρωσε τα μέλη ότι, λόγω των μεγάλων εθνικών θεμάτων που υπάρχουν με την Τουρκία, έχει παγώσει και αναζητούνται άλλες αγορές για έναρξη των διαδικασιών αυτού του εγχειρήματος.
Όλα τα θέματα της ημερήσια διάταξης εγκρίθηκαν ομόφωνα από τα 175 μέλη που παρευρέθησαν στην Τακτική Γενική Συνέλευση.