Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 18:04
Ελλάδα

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ Βρετανός μεγαλέμπορος ναρκωτικών






Στη σύλληψη ενός 39χρονου Βρετανού μεγαλέμπορου ναρκωτικών, προχώρησε στη Θεσσαλονίκη η ελληνική αστυνομία. Σύμφωνα με την έγκυρη Washington Post, πρόκειται για τον Σάιμον Ντάτον, εις βάρος του οποίου εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης, ενώ το όνομά του κοσμούσε τη λίστα των καταζητούμενων σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Ο Σάιμον Ντάτον ήταν ο επικεφαλής διεθνούς οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, την οποία αποτελούσαν 14 άτομα. Διοχέτευε με μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης το Ηνωμένο Βασίλειο, τις οποίες μετέφερε από την Ισπανία, μέσω συνεργατών του στη χώρα της Ιβηρικής.

Ο ηγετικός του ρόλος στην οργάνωση ταυτοποιήθηκε το 2009, όταν εντοπίστηκε εργοστάσιο παρασκευής κοκαΐνης στην πόλη Μάντσεστερ της Βρετανίας, όπου κατασχέθηκε ποσότητα αξίας 1.600.000 λιρών Αγγλίας. Από τότε διαφεύγει τη σύλληψη σε διάφορες χώρες, χρησιμοποιώντας 98 διαφορετικές ταυτότητες!

Ο Σάιμον Ντάτον όπως παρουσιάζεται στο διεθνές ένταλμα σύλληψης

Η ελληνική αστυνομία εντόπισε τον 39χρονο Βρετανό σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης και μετά από συντονισμένη ενέργεια, κατάφερε να τον αιφνιδιάσει και να τον συλλάβει. Κατά τον έλεγχο των στοιχείων του, ο Σάιμον Ντάτον, επέδειξε πλαστά στοιχεία στους αστυνομικούς, προσπαθώντας να τους παραπλανήσει.

Στην κατοχή του αλλά και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητό του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
Διάφορα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα,
Φωτογραφίες ταυτότητας, που εμφανίζεται με διαφορετικά εξωτερικά χαρακτηριστικά,
Έξι (6) κινητά τηλέφωνα,
Δύο (2) συσκευασίες με ναρκωτικές ουσίες και
Το χρηματικό ποσό των (2.505) ευρώ.