Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024 17:29
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στα σωληνάκια καυσίμου της Porsche του Μαυρίκου αναζητούν τα αίτια της πυρκαγιάς






Το θρίλερ με την αναζήτηση απαντήσεων γύρω από το θάνατο του Παναγιώτη Μαυρίκου συνεχίζεται με τους ειδικούς να επικεντρώνονται τώρα στα σωληνάκια καυσίμου, τα οποία ίσως δώσουν φως στην υπόθεση.

Τόσο από την πλευρά των πυροτεχνουργών όσο και από τους ανθρώπους της δίωξης ανθρωποκτονιών, δεν προκύπτει μέχρι στιγμής εγκληματική ενέργεια εις βάρος του εκδότη ωστόσο άπαντες περιμένουν και την τελική έκθεση του πραγματογνώμονα.

Η κατάθεση και η μαρτυρία της γυναίκας πως είδε για πρώτη φορά φλόγα ανάμεσα στο τζάμι και το καπό του αυτοκινήτου, ήταν αυτή που ώθησε τον πραγματογνώμονα να αναζητήσει ενδεχόμενο διαρροής καυσίμου, όχι από το ρεζερβουάρ αλλά από τα σωληνάκια που καταλήγουν στη μηχανή.

Σε συνδυασμό με τις κάμερες της Αττικής Οδού, από τις οποίες φαίνεται διαρροή καυσίμου κάτω από το αυτοκίνητο, ο πραγματογνώμονας θα προσπαθήσει να ελέγξει αν υπήρξε δολιοφθορά στα σωληνάκια.

Αυτό όμως μόνο εύκολο δεν είναι αφού η δύναμη της πυρκαγιάς που ξέσπασε στο αυτοκίνητο, ήταν τόσο μεγάλη που κατέστρεψε ολοσχερώς όλα τα σωληνάκια. Ωστόσο, όπως αναλύουν οι ειδικοί, η εκτόξευση καυσίμου στο σασί του τζιπ, είναι πιθανό να έχει αφήσει έντονα σημάδια, τα οποία θα αποδείξουν αν όντως υπήρξε πρόβλημα.

Επίσης θεωρούν πως σ’ ένα αυτοκίνητο 7ετίας της Porsche, είναι απίθανο να υπήρξε φυσική φθορά στα σωληνάκια καυσίμου κατά τη μεταφορά τους προς τη μηχανή.

Πηγή: iefimerida.gr