Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024 11:20
Θεσσαλία

Στα σκαριά νέο hotspot στη Θεσσαλία






Τη δημιουργία ενός νέου hotspot για τη φιολξενία προσφύγων προανήγγειλε από τη Λάρισα όπου βρέθηκε ο Δημήτρης Βίτσας.

Ο κ. Βίτσας ενημερώθηκε από το συντονιστικό όργανο της δομής για τις συνθήκες διαβίωσης των 900 ατόμων περίπου που φιλοξενούνται στο Κουτσόχερο και συνομίλησε μαζί τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.Ο κ. Βίτσας κάλεσε την Ευρώπη να μοιραστεί το βάρος του προσφυγικού, καθώς όπως τόνισε “Τα σύνορα των Σκοπίων δεν πρόκειται να ανοίξουν γρήγορα”.

Χαρακτήρισε “εγκληματίες” τους διακινητές που δρουν κυρίως στην Τουρκία δίνοντας ψεύτικες ελπίδες και κάλεσε τη γείτονα χώρα να καταπολεμήσει το φαινόμενο με παρακολουθήσεις, ελέγχους και συλλήψεις”.

Ο κ. Βίτσας αναγνώρισε πως υπάρχουν ελλείψεις στις δομές φιλοξενίας και για το λόγο αυτό ζήτησε την βοήθεια των Δημάρχων προκειμένου να βρεθούν χώροι για τη δημιουργία μόνιμων δομών ώστε να μοιραστούν οι περίπου 50 χιλιάδες πρόσφυγες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.

Σύντομα στη Θεσσαλία θα δημιουργηθεί τρίτο hot spot, εκτός των δύο που υπάρχουν στο Κουτσόχερο και το Βόλο, στα Τρίκαλα σε χώρο παλιού super market παραχωρήθηκε στο Δήμο, ενώ τόνισε πως “οι σκηνές που υπάρχουν στο Κουτσόχερο σύντομα θα πρέπει να αντικατασταθούν και να μεταφερθούν οι πρόσφυγες σε μόνιμες δομές με ποιό ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης”.