Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 11:40
Τοπικά

Στα Πλατάνια του Αλμυρού τα πρώτα τρακτέρ






Τις επόμενες μέρες, και ανάλογα με τη δυναμική που θα αναπτυχθεί, οι αγρότες της περιοχής του Αλμυρού θα καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους και εάν θα ανεβούν στην Εθνική οδό στήνοντας μπλόκο στην Κεφάλωση ή στις Μικροθήβες.Η χθεσινή έξοδος των τρακτέρ δεν θύμιζε σε τίποτα την περυσινή κινητοποίηση.

Στη προσυγκέντρωση, που είχε προαναγγελθεί στη θέση «Πλατάνια», παρατάχθηκαν 25 τρακτέρ. Όπως δήλωσε ο αγροτοσυνδικαλιστής Δημήτρης Νανάς, οι αγρότες θα αποφασίσουν πως θα κινηθούν στη συνέχεια, αφού παραμείνουν 2-3 μέρες στο χώρο της προσυγκέντρωσης, για να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα αγροτικά μηχανήματα.

Παράλληλα, οι αγρότες του Αλμυρού βρίσκονται σε συζήτηση και με τους αγρότες της περιοχής Βελεστίνου και Φαρσάλων για να αποφασίσουν τις περαιτέρω κινήσεις τους.
Συγκέντρωση στη Χλόη

Αύριο Πέμπτη εξάλλου, έξοδο θα επιχειρήσουν στο ύψος της Χλόης αγρότες με τρακτέρ από την περιοχή Βελεστίνου, το Στεφανοβίκειο και το Ριζόμυλο. Αυτό αποφασίστηκε σε σύσκεψη που έγινε χθες και οριστικοποιήθηκε ότι τα τρακτέρ από τη συγκεκριμένη περιοχή θα βγούνε στο δρόμο, χωρίς ωστόσο ακόμη να έχει αποφασιστεί εάν θα επιχειρηθεί άνοδος στην εθνική οδό ή όχι.

Το μπλόκο της Νίκαιας εξάλλου καλεί όλους τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας να πάρουν μέρος στο αγροτικό συλλαλητήριο που οργανώνει την Παρασκευή, 3 Φλεβάρη, στις 6μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, και στο οποίο θα συμμετέχουν και οι αγρότες από το μπλόκο Αερινού.