Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 11:17
Τοπικά

Στα παιδιά του Σέσκλου η σύγχρονη και ασφαλής παιδική χαρά – Έγιναν τα εγκαίνια






Η νέα, ανακαινισμένη, σύγχρονη, ασφαλής και λειτουργική παιδική χαρά για τα παιδιά του Σέσκλου εγκαινιάστηκε σήμερα και παραδόθηκε προς χρήση από τη Δημοτική Αρχή του Βόλου. Ήδη έχουν παραδοθεί προς χρήση παιδικές χαρές σε:

Χιλιαδού, Άνω Λεχώνια στην πλατεία, Νέα Αγχίαλο στην παραλία, Πορταριά δίπλα στο πάρκινγκ (ξενοδοχείο Άλκιστις) , Κατηχώρι δίπλα στο χώρο των αθλοπαιδιών

Άγιο Κωνσταντίνο, Αγριά (δίπλα στην εκκλησία) και έχουν πιστοποιηθεί, μετά τις αναγκαίες παρεμβάσεις τέσσερις παιδικές χαρές στη Νέα Ιωνία

Παρουσία πλήθους πολιτών του Σέσκλου, αλλά κυρίως των μαθητών και των μαθητριών από το 3ο Δημοτικό Σχολείο και το 3ο Νηπιαγωγείο Αισωνίας – Σέσκλου  την κορδέλα έκοψε ο επικεφαλής της πλειοψηφούσας δημοτικής παράταξης και αιρετός Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος με την παρουσία αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και του μελών του τοπικού συμβουλίου. Στον κ. Μπέο τρία κοριτσάκια χάρισαν μια χειροτεχνία που είχαν κατασκευάσει και που αναπαριστούσε μια παιδική χαρά.

Ο κ. Μπέος απαντώντας σε ερωτήσεις που του έγιναν είπε:

Καταρχήν να σας δείξω αυτό που μου κάνανε δώρο τα παιδάκια από το 3ο Δημοτικό Σχολείο που δείχνει και πόσο πολύ περίμεναν αυτή την παιδική χαρά και την είχαν ανάγκη. Να σας πω ότι αν και μικρό είναι σημαντικό έργο, γιατί είναι μια υποχρέωση της δημοτικής αρχής απέναντι σε όλη την περιφέρεια. Άλλωστε είχαμε δεσμευτεί ότι όλες οι παιδικές χαρές στο κέντρο και στη Νέα Ιωνία αλλά και σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα σε εύλογο χρονικό διάστημα θα αποκατασταθούν, θα γίνουν σύγχρονες και ασφαλείς όπως επιτάσσει μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη. Γιατί εμείς τον Βόλο έτσι τον θέλουμε, έτσι τον ονειρευόμαστε, ως μια πόλη που θα λειτουργεί στο πλαίσιο ευρωπαϊκών προτύπων. Ως εκ τούτου υλοποιούμε σταδιακά και συστηματικά το έργο που έχουμε εξαγγείλει. Δεν θα υπάρχει κανένα χωριό χωρίς καινούργια παιδική χαρά. Όπως και στο κέντρο της πόλης βέβαια κάθε εβδομάδα, 10 ημέρες, θα ανακοινώνουμε και την κατασκευή μιας νέας παιδικής χαράς. Σήμερα ήταν η σειρά αυτής στο Σέσκλο, την παραδίδουμε στα παιδιά, βλέπετε πόσο το χαίρονται και πόσο το είχαν ανάγκη και εύχομαι να συμβάλλουμε με αυτό τον τρόπο ώστε να γεμίζουμε χαρά τα παιδιά.

Στη συνέχεια και απευθυνόμενος κυρίως στα παιδιά δήλωσε: «Θα απευθυνθώ πρώτα στα παιδάκια και μετά στους γονείς. Να ευχηθώ καλή χρονιά, υγεία, πρόοδο στην ζωή σας και το σημαντικότερο από όλα εκτός από καλοί μαθητές και μαθήτριες να είστε σωστοί άνθρωποι στη κοινωνία. Η σημερινή δημοτική αρχή βρίσκεται εδώ να σας παραδώσει ένα χώρο που πιστεύω είχε μεγάλη ανάγκη το Σέσκλο.

Γιατί επί σειρά ετών η παιδική χαρά αυτή υπολειτουργούσε και ήταν υποχρέωση μας να φτιάξουμε αυτό το έργο για να μπορείτε να παίξετε με σύγχρονα παιχνίδια σύμφωνα με τις επιταγές της νομοθεσίας της ευρωπαϊκής ένωσης σε ότι αφορά την ασφάλεια. Να ευχηθώ και στους γονείς καλή χρονιά και υγεία, ό,τι καλύτερο και εδώ είμαστε αν χρειαστείτε ο,τιδήποτε άλλο να το συζητήσουμε με τους αρμόδιους, τους γονείς σας ώστε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας και να μπορείτε να περνάτε τον χρόνο σας όμορφα. Φυσικά βέβαια πρέπει να προσέχετε τον χώρο για να διατηρηθεί αρκετά χρόνια, γιατί είναι δικό σας χώρος παιδιά και πρέπει να τον προσέχετε για να μπορείτε να τον χαίρεστε».