Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 12:34
Τοπικά

Στα κορυφαία νησιά η Σκιάθος






Μια ακόμη σημαντική διάκριση απέσπασε η Σκιάθος, η οποία συμπεριλαμβάνεται στα δέκα καλύτερα ελληνικά νησιά για το 2016 σύμφωνα με το TripAdvisor.

Την πρωτιά φέτος στα βραβεία Travellers’ Choice Awards που αφορούν τα ελληνικά νησιά, κέρδισε η Σαντορίνη και ακολούθησαν δημοφιλείς νησιωτικοί προορισμοί της χώρας μας, όπως Κρήτη, Ρόδος, Μύκονος, με το νησί του Παπαδιαμάντη να καταλαμβάνει την ένατη θέση στην κορυφαία δεκάδα, μία θέση πάνω από τη Μήλο στην τελική κατάταξη.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι για τη Σκιάθο η παραπάνω διάκριση και το γεγονός ότι συγκαταλέγεται στα δέκα καλύτερα ελληνικά νησιά για διακοπές το 2016, όπως αναδείχθηκαν από τις προτιμήσεις εκατομμυρίων χρηστών της, ανακοίνωσε η πλατφόρμα της TripAdvisor.

Στο μεταξύ, στις οκτώ πιο όμορφες παραλίες της Ελλάδος συγκαταλέγονται τα Λαλάρια της Σκιάθου, σύμφωνα με άρθρο του Conde Nast Traveller, του μεγαλύτερου ταξιδιωτικού περιοδικού στον κόσμο.

Η διάσημη παραλία του νησιού του Παπαδιαμάντη, φιγουράρει στην τέταρτη θέση στο CNT, μαζί με το Ναυάγιο της Ζακύνθου, το Σαρακήνικο της Μήλου, το Πόρτο Κατσίκι, που βρίσκεται στη Λευκάδα, το Μπάλο, τον Αγιο Παύλο στη Ρόδο, το Μύρτο της Κεφαλονιάς και τη Βοϊδοκοιλιά στη Μεσσηνία.

Οπως αναφέρεται στο ίδιο άρθρο, «Λαλάρια σημαίνει βότσαλα», ενώ υπογραμμίζεται παράλληλα ότι δεν πρέπει να λάβουν οι επισκέπτες λευκό βότσαλο για σουβενίρ, διότι «οι αρχές της Σκιάθου απειλούν με πρόστιμα που φτάνουν τα 1.100 δολάρια».

Η συγκεκριμένη παραλία έχει τεθεί σε καθεστώς ειδικής προστασίας, προκειμένου να μην απογυμνωθεί από τα βότσαλα που την καλύπτουν και συνθέτουν ένα μοναδικό θέαμα. Γι’ αυτό το λόγο, εξάλλου, έχουν θεσπιστεί αυστηρά πρόστιμα τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να διατηρηθεί η ιδιαίτερη όψη της παραλίας Λαλάρια, που αποτελεί ένα θαύμα της φύσης.

Η συγκεκριμένη παραλία, είναι γνωστή διεθνώς και πολυφωτογραφημένη, ενώ όπως αναφέρει το σχετικό άρθρο του CNT, συγκαταλέγεται στις παραλίες που ξεχωρίζουν,για τη μορφολογία, το σερφ, την ιστορία και τις κρυφές τοποθεσίες τους.

 

Πηγή: Εφ. Ταχυδρόμος