Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024 02:13
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σπείρα εξαπάτησε 59 άτομα με «μαϊμού» αγγελίες






Παράλληλους δρόμους ακολουθούσαν τα μέλη δύο εγκληματικών οργανώσεων που συνδέονταν μεταξύ τους και δρούσαν από τις αρχές του έτους ως τις 14 Ιουλίου στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου και σε άλλες περιοχές της χώρας. Οι απατεώνες αγόραζαν οχήματα και εμπορεύματα βεβαιώνοντας με πλαστά χαρτιά τους ιδιοκτήτες του ότι κατέβαλαν το αντίτιμο και τα μεταπωλούσαν με αγγελίες στο διαδίκτυο!

Οι συνολικά 35 δράστες ηλικίας 19 ως 64 χρόνων, μεταξύ των οποίων τρεις αλλοδαποί από την Ουκρανία, την Αλβανία και τη Νιγηρία, έβρισκαν στο διαδίκτυο αγγελίες για την πώληση φορτηγών, μηχανημάτων έργων, ή ακόμη και αγροτικών προϊόντων και άλλων εμπορευμάτων.

Επικοινωνούσαν με τους ιδιοκτήτες τους, συμφωνούσαν να αγοράσουν δήθεν τα προς πώληση αντικείμενα και τους έστελναν πλαστά αποδεικτικά τραπεζών που έδειχναν ότι είχαν καταθέσει το συμφωνημένο ποσό ή προκαταβολή.

Όταν παραλάμβαναν αυτά που δήθεν αγόραζαν, έβαζαν δικές τους αγγελίες στο διαδίκτυο και τα πωλούσαν σε ανυποψίαστους αγοραστές στους οποίους έστελναν επίσης πλαστά στοιχεία για τη νομιμότητα κατοχής τους! Με τον τρόπο αυτό, στο διάστημα της δράσης τους είχαν διαπράξει 44 απάτες και 15 απόπειρες, από τις οποίες αποκόμισαν κέρδη σε μετρητά και είδη αξίας 444.400 ευρώ!

Η δράση της σπείρας εξιχνιάστηκε μετά από πολύμηνη έρευνα της Ασφαλείας Κορίνθου και σε βάρος των μελών της σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη, πλαστογραφία, εκβίαση, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Η δικογραφία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ οι αστυνομικοί συνεχίζουν την έρευνα για την ταυτοποίηση τυχόν αγνώστων συνεργών τους και για την διαλεύκανση και άλλων παρόμοιων υποθέσεων.