Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 23:30
Αθλητικά

Σούπερ Λίγκα το… μεγαλείο σου






Για περίπου 2 ώρες ιδιοκτήτες και όχι μόνο από τις ομάδες της Σούπερ Λίγκας τα είπαν σε μια από τις πλέον… καυτές συσκέψεις στην ιστορία του συνεταιρισμού. Προτάσεις, εντάσεις, διάλογοι στο… κόκκινο, αλλά και παραλίγο αψιμαχίες ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά! Το παρών στην σύσκεψη έδωσαν οι ιδιοκτήτες των δύο από τους 4 μεγάλους.

Συγκεκριμένα στα νέα γραφεία της Λίγκας ήταν ο Ιβάν Σαββίδης που έφτασε το μεσημέρι από την Ρωσία και ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Αντίθετα όπως αναμένονταν δεν έδωσε το παρών ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ενώ έκπληξη ήταν η απουσία του Γιάννη Αλαφούζου, καθώς ως το πρωί της Τρίτης άφηνε να εννοηθεί ότι θα ήταν εκεί!

Η είδηση της ημέρας, είναι η σύσταση 6μελούς επιτροπής, η οποία θα ενημερώσει τον Σταύρο Κοντονή προκειμένου να κάνει τις απαιτούμενες αλλαγές στην ΕΠΟ και την Ελληνική διαιτησία για την βελτίωση του ποδοσφαίρου. Όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος της Λίγκας, Γιώργος Μποροβήλος την επιτροπή θα αποτελούν ο ίδιος, ο πρόεδρος του Ατρομήτου Γιώργος Σπανός, καθώς και τα αφεντικά των 4 μεγάλων (Μαρινάκης, Μελισσανίδης, Αλαφούζος και Σαββίδης)!

Από εκεί και πέρα αυτά που ξεχώρισαν στην σύσκεψη ήταν η πρόταση του προέδρου του Παναιτωλικού Φώτη Κωστούλα για παραίτηση του υπόδικου Μποροβήλου, κάτι στο οποίο συμφώνησαν τόσο ο Ιβάν Σαββίδης, όσο και ο Σπύρος Παπαθανασάκης (Ηρακλής), το φραστικό επεισόδιο του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ με την αντιπροσωπεία του Ολυμπιακού, το «έξω οι Φιλιππινέζες από το ποδόσφαιρο» του Δημήτρη Μελισσανίδη, αλλά και η παραλίγο… σώμα με σώμα μάχη του ιδιοκτήτη του «γηραιού» με τον Σάββα Θεοδωρίδη!

 

Oι προτάσεις του Μελισσανίδη

 

Προτάσεις για να αλλάξει η εικόνα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο έκανε στην άτυπη σύσκεψη της Λίγκας ο Δημήτρης Μελισσανίδης ο οποίος μεταξύ άλλων ζήτησε να ολοκληρωθεί η διοργάνωση του Κυπέλλου! Ο ισχυρός άντρας της ΑΕΚ, πρότεινε σύσταση με συμμετοχή του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ, του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ, αλλά και δύο εκπροσώπων των… μικρών, έτσι ώστε να ζητήσουν αλλαγές στην διαιτησία! Μάλιστα όπως είπε φεύγοντας από την σύσκεψη ο Γιώργος Σπανός, αυτή η πρόταση έγινε δεκτή!

Αναλυτική η τοποθέτηση του Δημήτρη Μελισσανίδη έχει ως εξής: «Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, όλοι ξέρουμε τι συμβαίνει πίσω από το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Και οι μικροί και οι μεγάλοι. Και οι μικροί μην λέτε ότι δεν ξέρετε. Μην κρυβόσαστε και μην φοβάστε κανέναν. Όποιος νομίζει ότι μπορεί να βοηθήσεις ας βοηθήσει.

Ο Ιβάν έχει δίκιο εμείς πρέπει να δούμε πως θα φτιάξουμε το ποδόσφαιρο. Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Να φτιάξουμε μία επιτροπή με τους τέσσερις μεγάλους και δύο εκπροσώπους των μικρών. Αυτή η επιτροπή να πάει στον Κοντονή και να ζητήσουν να φτιάξει η διαιτησία. Αυτοί οι έξι θα αναλάβουν αυτό το καθήκον. Να γίνει μία κοινώς αποδεκτή κατάσταση. Πρέπει να αλλάξει εδώ και τώρα η ΕΠΟ και να ολοκληρωθεί ο θεσμός του κυπέλλου. Και μία ακόμα πρόταση, ο πρωταθλητής πρέπει να δίνει το 40% από το Τσάμπιονς Λιγκ στις μικρές ομάδες για να δυναμώσουν και να φτιάξει το ποδόσφαιρο».

 

Μποροβήλος: «Κινήθηκε στην σωστή κατεύθυνση η συνάντηση»
Ο πρόεδρος της Λίγκας μιλώντας κατά την αναχώρησή του από τα γραφεία, μετά και την σύσκεψη των ιδιοκτητών ανέφερε: «Νομίζω πως ήταν μια συνάντηση ιδιοκτητών των ομάδων που κινήθηκε στην σωστή κατεύθυνση. Θα γίνει μια επιτροπή από τους 4 μεγάλους, τον κύριο Σπανό και εμένα για να πάμε προτάσεις στην ΕΠΟ για την διαιτησία. Επίσης να συναντηθούμε με τον Υπουργό και για τον θεσμό του Κυπέλλου και το τι έγινε».

Για όσα ακούστηκαν εναντίον του: «Εγώ σας λέω τι βγήκε από το ρεζουμέ. Ο καθένας έχει τις απόψεις του σε αυτές τις περιπτώσεις. Δεν τέθηκε τέτοιο θέμα και είναι κάτι που υπάρχει εδώ και πολλούς μήνες».
Παραλίγο να έρθουν στα χέρια Παπαθανασάκης-Θεοδωρίδης!

 

Το… σκηνικό άρχισε με την τοποθέτηση του Σάββα Θεοδωρίδη που ανέφερε: «Τα έχετε βάλει όλοι σας με τον Ολυμπιακό. Τι θέλετε να αποχωρήσουμε; Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Αν θέλετε αποχωρούμε».

Τότε το αφεντικό του Ηρακλή ανέφερε: «Είσαι μαλάκας και λες μαλακίες!». Μάλιστα δεν σταμάτησε εκεί αλλά έκανε κίνηση προς την πλευρά του Θεοδωρίδη, ο οποίος επίσης σηκώθηκε όρθιος. Τότε οι κύριοι Σπανός και Κομπότης που ήταν στην μέση σε… ρόλο πυροσβέστη κράτησαν μακριά τους δύο παράγοντες ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα!

 

Επίθεση Ιβάν Σαββίδη σε Μποροβήλο!

 

Όταν έφτασε η ώρα να αναφερθεί στον πρόεδρο της Λίγκας, Γιώργο Μποροβήλο, ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ, επισήμανε πως προσυπογράφει την πρόταση του προέδρου του Παναιτωλικού Φώτη Κωστούλα κι αναφέρθηκε στην επένδυση που έχει κάνει στην ομάδα του. Παράλληλα στάθηκε και στο προσωπικό του ζήτημα για όσους τον αποκαλούν «ξένο» τις τελευταίες ώρες, όπου κι εκεί είχε… κόντρα με τον Σάββα Θεοδωρίδη:

«Δεν μπορεί ο κ. Μποροροβήλος, ένας υπόδικος, να διαχειρίζεται τα λεφτά μου ένας υπόδικος. Έχω βάλει 70 εκατ. και δεν μπορεί να τα διαχειρίζεται ένας υπόδικος. Να βγάλουμε μισθό στους διαιτητές και να τους δίνουμε και μπόνους ανά παιχνίδι για να τους κάνουμε όσο πιο ανεξάρτητους γίνεται. Ήρθα εδώ για να δώσουμε λύσεις και δεν ακούω καμία λύση.

Θα προσυπέγραφα μόνο την πρόταση Κωστούλα για απομάκρυνση του Μποροβήλου. Και κοιτάξτε κάτι. Ο πρώτος που πλήττεται από την κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι ο Ολυμπιακός. Τώρα θα αναγκαστεί να παίξει προκριματικά για το Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό δεν το είχαν σκεφτεί. Το πρόβλημα είναι επίσης και οι δημοσιογράφοι και οι στρατοί. Όσο για αυτά που έμαθα ότι είπατε για μένα, θα δηλώνω Ρώσος, αφού δεν με θέλετε. Εγώ είμαι Πόντιος κι Έλληνας. Κάποιοι είχαν το θράσος να μου πουν ότι είμαι ξένος».

Σάββας Θεοδωρίδης: «Ποιοι είναι αυτοί; Ποιοι σε λένε ξένο;»

Ιβάν Σαββίδης: «Το ξαναλέω. Εγώ μιλάω μόνο με ιδιοκτήτες. Εμείς θα τα πούμε στα δικαστήρια».

 

Ο Σαββίδης, οι απουσίες και η… κόντρα με Σάββα!

 

Ο ιδιοκτήτης του Δικεφάλου του Βορρά επιτέθηκε στην πλευρά του Ολυμπιακού κι απόρησε για ποιον λόγο δεν είναι στην σύσκεψη ο Βαγγέλης Μαρινάκης! Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο SportFm ο Ιβάν Σαββίδης άρχισε την τοποθέτηση του ως εξής: «’Αφησα τις δουλειές μου στην Ρωσία και ήρθα σήμερα στην Αθήνα για να φτιάξουμε το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Η Ξάνθη έκανε μια πρώτη τοποθέτηση για να γίνει μια κουβέντα ιδιοκητών και με βρίσκει σύμφωνο. Δεν βλέπω όμως εδώ ούτε τον Μαρινάκη, ούτε τον Πανόπουλο, ούτε άλλους ιδιοκτήτες».

Τότε παρενέβη ο κ. Γιαννίκος λέγοντας: «Έχει λόγο που δεν είναι εδώ ο κ. Μαρινάκης» με τον Σαββίδη να απαντά πως «Εσύ είσαι υπάλληλος και δεν θα μου μιλάς», ατάκα που… άναψε φωτιές!

Αμέσως ακολούθησε ένας… χαμός και ο εξής διάλογος:

Θεοδωρίδης: Και σε μένα το λες; Κι εγώ δεν μπορώ να μιλάω που είμαι αντιπρόεδρος;

Σαββίδης: Όχι εσύ μπορείς. Δεν είσαι υπάλληλος αλλά δεν είσαι και ιδιοκτήτης. Εγώ θέλω να μιλάω μόνο με ιδιοκτήτες.

Μελισσανίδης: Να φύγουν οι Φιλιππινέζες από το ποδόσφαιρο. Έξω οι Φιλιππινέζες. Έξω τώρα.

Καραπαπάς: Αυτά είναι ντροπή. Δεν μπορεί να λέγονται τέτοια πράγματα.

Γιαννίκος: Έχω εκπροσωπήσει τον Ολυμπιακό σε διεθνή φόρουμ. Είμαι αντιπρόεδρος και δεν μπορείς να μιλάς έτσι…

Σαββίδης: Εσύ να μιλάς με τον Μίχελ. Εδώ μιλάνε μόνο ιδιοκτήτες.

Μίχελ: Εσύ καλύτερα να μιλάς στο CAS!

Μελισσανίδης: «Να φύγουν οι δούλοι και οι Φιλιππινέζες!»

Ανέβηκαν τα αίματα στη διάρκεια της άτυπης σύσκεψης των ιδιοκτητών της Σούπερ Λιγκ. Ο Ιβάν Σαββίδης είχε διαφωνία με τους εκπροσώπους του Ολυμπιακού, προκαλώντας την έκρηξη του Δημήτρη Μελισσανίδη προς του «ερυθρόλευκους». «Τι δουλειά έχουν εδώ μέσα οι δούλοι και οι Φιλιπινέζες; Να φύγουν από εδώ!», είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με μαρτυρίες, ο ισχυρός άνδρας της Ένωσης, προκαλώντας με τη σειρά του έντονες αντιδράσεις στους «ερυθρόλευκους»!

Μάλιστα άμεσα ο κ. Καραπαπάς ακούγοντας τα λεγόμενα του Μελισσανίδη τόνισε πως «αυτά τα πράγματα είναι ντροπή να λέγονται», ενώ από την δική του πλευρά ο κ. Γιαννίκος τόνισε πως «εγώ έχω εκπροσωπήσει τον Ολυμπιακό σε διεθνή φόρουμ».

 

Ιβάν: «Με υπαλλήλους εγώ δεν μιλάω»!

 

Οι φωνές ακούστηκαν μέχρι τους διαδρόμους. Η ένταση ήταν μεγάλη και οι πάντες ήταν σε… εγρήγορση. Τελικά όπως έγινε γνωστό, πίσω από τις κλειστές πόρτες υπήρξε έντονη λογομαχία ανάμεσα στον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη και τον αντιπρόεδρο του Ολυμπιακού, Σάββα Θεοδωρίδη. Μάλιστα η «ερυθρόλευκη» πλευρά (Θεοδωρίδης, Γιαννίκος και Καραπαπάς) ήταν έτοιμη προς αποχώρηση. Τελικά αυτό δεν συνέβη αφού η… φωτιά έσβησε σχετικά γρήγορα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η πλευρά των Πειραιωτών αποφάσισε να αποχωρήσει όταν ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ τόνισε προς τον κ. Γιαννίκο: «Εσύ είσαι υπάλληλος και δεν θα μου μιλας. Εγώ μιλάω μόνο με ιδιοκτήτες. Εσύ είσαι υπάλληλος»! Στην παρέμβαση Θεοδωρίδη «εγώ να μιλάω; Γιατί εγώ είμαι αντιπρόεδρος», ο κ. Σαββίδης τόνισε πως «Όχι εσύ μπορείς. Δεν είσαι υπάλληλος αλλά δεν είσαι και ιδιοκτήτης. Εγώ θέλω να μιλάω μόνο με ιδιοκτήτες».