Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 22:49
Κόσμος

Σοκ: 12-14 ετών ήταν ο βομβιστής αυτοκτονίας στον αιματοβαμμένο γάμο στην Τουρκία






Ο καμικάζι – βομβιστής, που επιτέθηκε το Σάββατο, σε γαμήλια γιορτή στην πόλη Γκαζιάντεπ της νοτιοανατολικής Τουρκίας με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 51 άνθρωποι, ήταν ένα παιδί ηλικίας 12 έως 14 ετών!

Αυτό δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσθέτοντας πως το παιδί είτε πυροδότησε μόνο του τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένο είτε αυτά πυροδοτήθηκαν από απόσταση.

Σε σχόλια του που μεταδόθηκαν ζωντανά από το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ο Ερντογάν επιβεβαίωσε πως 51 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την έκρηξη και 69 είναι τραυματίες. Δεκαεπτά από τους τραυματίες έχουν τραυματισθεί «βαριά», δήλωσε ο Ερντογάν.

Η επίθεση σημειώθηκε σε γάμο, τη στιγμή που καλεσμένοι χόρευαν στο δρόμο για να γιορτάσουν το γεγονός, στην πόλη Γκαζιάντεπ,  της νοτιοανατολικής Τουρκίας, 30 χλμ. από τα συριακά σύνορα.

 

 

Η επίθεση ήταν καμικάζι, καθώς από την εισαγγελία έγινε γνωστό πως στον τόπο της έκρηξης βρέθηκε ένα κατεστραμμένο γιλέκο εκρηκτικών.

«Υπεύθυνοι πήγαν με την αστυνομία στον τόπο της έκρηξης και βρήκαν τα υπολειμματα ενός γιλέκου εκρηκτικών για επίθεση καμικάζι», ανακοίνωσε η εισαγγελία, σύμφωνα με τον Τύπο.

Σύμφωνα με τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, ένας καμικάζι ανακατεύτηκε με τους προσκεκλημένους –μεγάλος αριμός των οποίων ήταν γυναίκες και παιδιά– και πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος. Οι δυνάμεις ασφαλείας καταζητούν τώρα δύο πρόσωπα που τον συνόδευαν και διέφυγαν.

Η Γκιουσέρ Ατές, η οποία είναι μεταξύ των τραυματιών, αφηγήθηκε στην εφημερίδα Hurriyet πως η επίθεση πραγματοποιήθηκε τη στιγμή που η γιορτή τελείωνε. “Καθόμασταν σε καρέκλες, συζητούσα μ’ έναν γείτονά μου. Σκοτώθηκε, κατέρρευσε πάνω μου κατά την έκρηξη. Αν δεν είχε πέσει πάνω μου, θα ήμουν νεκρή”, είπε.

 

 

 

Πηγή: iefimerida.gr