Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 05:09
Κόσμος

Σοκ στις ΗΠΑ: Εκανε livestream τη δολοφονία του συντρόφου της από αστυνομικό






Μια νεαρή Αμερικανίδα κατέγραψε σε live εικόνα τη στιγμή της εν ψυχρώ δολοφονίας του συζύγου της από αστυνομικό, την Τετάρτη στη Minneapolis των ΗΠΑ.

Η γυναίκα εν ονόματι Diamond Reynolds, δημοσίευσε ζωντανά το βίντεο στο οποίο απεικονίζεται το ντοκουμέντο κατά το οποίο άνδρας της αστυνομίας έχει πυροβολήσει τον Philando Castile. Η Reynolds ακούγεται να μιλάει και να περιγράφει τα όσα συμβαίνουν. Όπως αναφέρει, η αστυνομία σταμάτησε το όχημα του ζευγαριού επειδή ένα από τα πίσω φανάρια, ήταν σπασμένο.

Ο σύντροφος της ενημέρωσε το όργανο της τάξης κατόπιν ερώτησης του, ότι έχει όπλο στο αυτοκίνητο το οποίο κατείχε με νόμιμο τρόπο. Εκείνος του ζητά την ταυτότητα του και του τονίζει να βγάλει το πορτοφόλι του από το ντουλαπάκι και όχι το περίστροφο. Όταν το θύμα προσπάθησε να βρει το πορτοφόλι του, τότε πυροβολήθηκε τέσσερις συνολικά φορές.

«Γιατί το κάνετε αυτό; Γιατί τον σκοτώνετε;», ακούγεται να φωνάζει η 32χρονη Reynolds, στο ντοκουμέντο που δημοσίευσε το τοπικό WCCO και η N.Y. Daily News. «Του είπα να μην το πλησιάσει (εννοώντας το ντουλαπάκι του οχήματος), του είπα να κατεβάσει τα χέρια του», φωνάζει ο αστυνομικός ο οποίος συνεχίζει να κρατά παρατεταμένο το όπλο του.
«Του είπατε να βρει την ταυτότητα του κύριε», λέει η γυναίκα. «Τον πυροβολήσατε κύριε και εκείνος έψαχνε την ταυτότητα του».

Στο τέλος, η Reynolds αρχίζει να φωνάζει καθώς κάθεται στο πίσω κάθισμα του αστυνομικού οχήματος μαζί με την ανήλικη κόρη της που ήταν μπροστά στο συμβάν. «Είναι εντάξει μαμά», ακούγεται να λέει η μόλις τεσσάρων ετών κόρη της, την ώρα που η μητέρα της ζητά βοήθεια από εκείνους που παρακολουθούν τα πάντα μέσω Facebook. «Είναι εντάξει, εγώ είμαι μαζί σου».

Ο 33χρονος Castile δούλευε σαν υπεύθυνος σε καφετέρια τοπικού σχολικού ιδρύματος. Πέθανε λίγη ώρα αργότερα, μετά τη μεταφορά του στο Hennepin County Medical Center, όπως αποκάλυψαν συγγενείς του στο WCCO.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ – ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ