Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 07:43
Θεσσαλία

Σοκαρισμένη η Λάρισα: Άνθρωποι υπεράνω πάσης υποψίας στην υπόθεση με τα κιλά κοκαΐνης και χασίς






Σοκαρισμένη παραμένει η κοινή γνώμη από τις αποκαλύψεις για την εγκληματική οργάνωση που διακινούσε μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης και χασίς στη Λάρισα και όχι μόνο. Το μπαράζ συλλήψεων χθες αφενός, αλλά και η τραγική κατάληξη ενός 31χρονου Λαρισαίου (σκοτώθηκε σε τροχαίο προσπαθώντας να διαφύγει τη σύλληψη) τον οποίο η αστυνομία θεωρεί ως «εγκέφαλο» της σπείρας, έχουν μετατρέψει την υπόθεση σε πρώτο θέμα συζήτησης στα στέκια της πόλης.

Η ονοματολογία σχετικά με τους συλληφθέντες δίνει και παίρνει, όμως οι πληροφορίες που έρχονται από αστυνομικές πηγές δείχνουν πως μεταξύ εκείνων που οδηγήθηκαν στο κρατητήριο βρίσκονται πρόσωπα υπεράνω πάσης υποψίας από την κοινωνία της Λάρισας.

Επιχειρηματίες γνωστοί στο χώρο τους, αλλά και κάποιοι με διασυνδέσεις στην «καλή κοινωνία» της Λάρισας. «Εδώ μιλάμε για κοκαΐνη, όχι για αστεία πράγματα. Για να καταφέρεις να διαθέσεις τέτοιες ποσότητες πρέπει να έχεις εξασφαλίσει την πρόσβασή σου σ’ αυτούς που έχουν την οικονομική δυνατότητα να την αγοράσουν» εξηγούσε με νόημα στο onlarissa.gr άνθρωπος που γνωρίζει καλά την υπόθεση.

Προκαλεί όμως τεράστια εμβροντησία το άκουσμα ονομάτων που δραστηριοποιούνται για χρόνια στη Λάρισα με επιτυχία, σε επιχειρηματικούς τομείς που ουδεμία σχέση έχουν με επαγγέλματα που συχνά σχετίζονται με τέτοιες υποθέσεις. Χωρίς να έχουν δώσει το παραμικρό δικαίωμα. Αυτό εξάλλου ήταν και το «δύσκολο» τμήμα της αστυνομικής έρευνας, η οποία όμως με ιδιαίτερη μεθοδικότητα αλλά για ακόμη μία φορά και με τη χρήση του «υπερκοριού», κατάφερε να βρει την άκρη του νήματος.

Απομένει βέβαια να… ξετυλιχθεί πλήρως το κουβάρι, καθώς προεξοφλείται ότι με την πρόοδο της προανάκρισης θα προκύψουν ονόματα και διευθύνσεις περισσοτέρων ανθρώπων που εμπλέκονται από την περιοχή της Λάρισας, με αστυνομικές πηγές να θεωρούν – μάλλον δικαιολογημένα από την ήδη ληφθείσα έκταση της υπόθεσης – πως βρίσκονται στην αφετηρία μίας από τις σημαντικότερες εξαρθρώσεις δικτύου διακίνησης ναρκωτικών «πολυτελείας» στην περιοχή μας.

Πηγή: onlarissa.gr