Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 04:41
Τοπικά

Σοβαρές καταγγελίες του Ν.Πρίντζου: Oικονομικά συμφέροντα επιχειρούν να πλήξουν την γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ






Για ισχυρα οικονομικά συμφέροντα που επιχειρούν να πλήξουν την γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ και την συνεταιριστική οργάνωση – πρότυπο σε πανελλαδικό επίπεδο, έκανε λόγο σε σημερινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος του Α.Σ. Βόλου Νικ. Πρίντζος. Όπως ανέφερε ο κ Πρίντζος, 4-5 άτομα και κάποια συμφέροντα κάνουν μεγάλη προσπάθεια , χρησιμοποιώντας ψευτιές και συκοφαντίες, με στόχο να πλήξουν την ΕΒΟΛ και να απαξιώσουν τα όργανα της Συνεταιριστικής οργάνωσης.

Παρουσίασε αναλυτικά στοιχεία και έκανε λόγο για ασύστολα ψεύδη και θλιβερές συκοφαντίες.όπως ανέφερε χαρακτηριτικά: “Η γενική συνέλευση, οι εργαζόμενοι και το ΔΣ είμαστε υπερήφανοι γιατί με πολλή δουλειά και πολλές προσπάθειες κατάφεραν να φτιάξουν μια δυνατή, την καλύτερη συνεταιριστική οργάνωση στην Ελλάδα, η οποία δεν χρωστάει πουθενά, διαθέτει ρευστότητα, προσφέρει τις καλύτερες τιμές σε πανελλαδικό επίπεδο, άμεσα με ίδια κεφάλαια, είναι κερδοφόρα και ασκεί κοινωνική πολιτική”

Ο κ Πρίντζος ανέφερε τα προϊόντα της ΕΒΟΛ έχουν επικρατήσει στο μεγαλύτερο κομμάτι της ελληνικής αγοράς, στα νησιά , την Κρήτη και την Πελοπόννησο και επισήμανε ότι η ΕΒΟΛ είναι πλεόν μια εμβληματική επιχείρηση.Μάλιστα για φέτος καταγράφεται αύξηση έως και 20% στα κέρδη της. “Όλοι οι φορείς είναι ευπρόσδεκτοι να ενημερωθούν. Όμως δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα συκοφάντη κι εκβιαστή να διαβάλλει την οργάνωση , θα είμαστε αμείλικτοι και θα καταγγείλουμε δημόσια όποιον επιχειρήσει να την πλήξει” Κατήγγειλε τηλεοπτικό σταθμό περιφεριακής εμβέλειας και τους δημοσιογράφους κ.κ. Καλόγηρο και Ντάσκα ότι καθημερινά σε εκπομπές τους πλήττουν με κάθε τρόπο την συνεταιριστική οργάνωση και την ΕΒΟΛ. Ανακοίνωσε οτι θα υποβάλλει και αγωγή ζητώντας από τον τηλεοπτικό σταθμό και όσους συκοφαντούν την ΕΒΟΛ, αποζημίωση ύψους 1 εκ. ευρώ.
Ο πρόεδρος της ΕΒΟΛ ανέφερε ότι από το 2003 που ανέλαβε τα ηνία της οργάνωσης συνεχώς αναπτύσσεται και εξήγησε πως με βάση το νόμο 4015 και με νόμο του 2016 έγινε νέο καταστατικό και απο Δευτεροβάθμια οργάνωση έγινε Πρωτοβάθμια οργάνωση τονίζοντας πως οι συνεταιρισμοί διέπονται από νόμους. “Δεν πρέπει να υπακούμε στους νόμους; διερωτήθηκε ο κ. Πρίντζος.

Απαντώντας στις κατηγορίες που του αποδίδονται ανέφερε ότι: “Με κατηγορούν ότι απολύω εργαζόμενους., στα 15 χρόνια απολύθηκαν τρία άτομα με όλες τις αποζημιώσεις. Δίνουμε μπόνους παραγωγικότητας και από 90 άτομα προσωπικό σήμερα είναι 137 γιατί αυξήθηκε η παραγωγή, αφού η ΕΒΟΛ διαθέτει 60 κωδικούς προϊόντων και κατέχει το 75% μερίδιο αγοράς στην πόλη του Βόλου.»
Για τη διαχείριση του λύματος ο πρόεδρος του Α.Σ. Βόλου είπε πως ο βιολογικός αναβαθμίστηκε με επένδυση 300.000 ευρώ και ότι τα λύματα ελέγχονται κάθε πρωί από τη ΔΕΥΑΜΒ και αν είναι στα επιτρεπτά όρια μεταφέρονται στον Βιολογικό και πρόσθεσε: «Το τυρόγαλο, 5 τόνοι εβδομαδιαίως, δίνεται σε βιομηχανική μονάδα που το καταστρέφει ή κάποια ποσότητα διατίθεται για τις ζωοτροφές»
Επίσης απάντησε και στις κατηγορίες ότι το κτήριο μοιάζει με ναό του Αγίου Όρους, λέγοντας πως το κτήριο 2.500 τ.μ. , έγινε με διαγωνισμό, με διακήρυξη και όλα δημοσιεύτηκαν στον Τύπο. Κατατέθηκαν τρεις προσφορές: η μια ύψους 1.2 εκ., η δεύτερη 700 χιλ. και η Τρίτη 600 χιλ. ευρώ , αξιολογήθηκαν και ανατέθηκε η κατασκευή στον μειοδότη, κόπηκαν τιμολόγια και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί ήλεγξαν το έργο.

Για την υπόθεση του εργαζόμενου που έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη ο κ. Πρίντζος είπε ότι τον βρήκε ως συμβασιούχο , τον έκανε προϊστάμενο κι αρκέστηκε να ευχηθεί να είναι καλά. Υπάρχει μια υπόθεση με έναν εργαζόμενο , μηχανολόγο τον έκανα προϊστάμενο
Επίσης αναφέρθηκε στον αγροτοσυνδικαλιστή στη ΓΕΣΑΣΕ ο κ. Μπανταβάνος λέγοντας ότι στις 20/6/15 εξυμνούσε την οργάνωση στις τοπικές εφημερίδες, αλλά τότε η κόρη του εργαζόταν εδώ και όταν έληξε η σύμβασή της και δεν μονιμοποιήθηκε στράφηκε κατά της οργάνωσης.