Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024 20:25
Αθλητικά

Σοβαρές ευθύνες της αστυνομίας αναφέρουν οι παρατηρητές του τελικού






Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το Πανθεσσαλικό στάδιο πριν τον σαββατιάτικο τελικό του Κυπέλλου, από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, με τους παρατηρητές του αγώνα, Νίκο Βακάλη, Παναγιώτη Διακοφώτη και Γιώργου Χατζησαρόγλου να αναφέρουν όλα όσα έγιναν με κάθε λεπτομέρεια. Φυσικά στην έκθεσή τους γίνεται λόγος για εκτεταμένα επεισόδια, ενώ σημειώνεται και η είσοδος των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο κάτι που προφανώς είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικό για τις δύο ομάδες, ωστόσο υπάρχει μία ακόμη αξιοσημείωτη παράμετρος.

Οι σοβαρές ευθύνες που επιρρίπτονται στην αστυνομία και που πιθανώς να χρησιμοποιηθούν από ΠΑΟΚ κι ΑΕΚ στην υπερασπιστικής τους γραμμή, όταν κληθούν σε απολογία.

Πληροφορίες του SDNA αναφέρουν ότι γίνεται λόγος για ανεπάρκεια από την πλευρά της αστυνομίας και δη του ταξιάρχου που ήταν υπεύθυνος, για τον οποίο επισημαίνεται πως δεν ήταν καθόλου συνεργάσιμος. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι του υπέδειξαν να τοποθετηθούν επιπλέον άνδρες -μεταξύ άλλων και- στα VIP, κάτι ωστόσο που δεν συνέβη με τη δικαιολογία ότι δεν ήταν επαρκής η δύναμη που είχε στη διάθεσή του. Μετά ωστόσο τα επεισόδια που συνέβησαν και στα επίσημα του σταδίου, τότε δόθηκε η εντολή για να ενισχυθεί η αστυνομική δύναμη.

Παράλληλα ζητήθηκε επιπλέον ενίσχυση και στα πέταλα, που επίσης δεν έγινε κι όλα αυτά ενώ νωρίτερα για αρκετή ώρα οι παρατηρητές… έψαχναν τον ταξίαρχο, με υφισταμένους του να αναφέρουν ότι δεν γνωρίζουν πού βρίσκεται κι άλλους να λένε πως ήταν στα VIP.

«Η αστυνομία δεν εγγυάται, προσπαθεί…»

Αξίζει να αναφερθεί και μία ατάκα του υπευθύνου της αστυνομικής δύναμης που βρέθηκε στο Πανθεσσαλικό, ο οποίος όταν ρωτήθηκε από τους παρατηρητές αν εγγυάται την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, απάντησε πως: “Η αστυνομία δεν εγγυάται, προσπαθεί…¨!

Να προσθέσουμε δε ότι και η καθιερωμένη σύσκεψη για τα μέτρα τάξης από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές που έλαβε χώρα στις 11 το πρωί του Σαββάτου, τη χαρακτήριζαν ως παρωδία στις συζητήσεις τους οι παρατηρητές, λέγοντας ότι θύμιζε περισσότερο… συνέντευξη Τύπου.

 

 

Πηγή: sdna.gr