Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 19:20
Τοπικά

Σοβαρές βλάβες στο δίκτυο της ΔΕΗ σε Πήλιο, Σποράδες, Αλμυρό






Σε πλήρη ενεργοποίηση βρέθηκε από το Σάββατο το βράδυ, ολόκληρος ο μηχανισμός του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) στο Βόλο, δίνοντας έμφαση στις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από την κακοκαιρία και σημειώθηκαν μεγάλες ζημιές.

Σοβαρές βλάβες σε Κατηχώρι και Άη Γιάννη, έβγαλαν εκτός για αρκετές ώρες κεντρικές γραμμές του δικτύου ηλεκτροδότησης στις συγκεκριμένες περιοχές. Αντίστοιχες βλάβες στην γραμμή που τροφοδοτεί τα νησιά των Βορείων Σποράδων, έθεσαν τα τεχνικά συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ σε συναγερμό.

Στο σκοτάδι Κατηχώρι- Πορταριά και Άη Γιάννης

Στόχος των συνδυαστικών προσπαθειών, ήταν να αντιμετωπιστούν το συντομότερο δυνατόν τα προβλήματα ηλεκτροδότησης στον Άη Γιάννη, που «χτυπήθηκε» ανελέητα από την κακοκαιρία καθώς και στην περιοχή Κατηχωρίου μέχρι και Πορταριά όπου λόγω της πτώσης πολλών δέντρων υπέστη βλάβη η κεντρική γραμμή του δικτύου ηλεκτροδότησης της περιοχής.

Λόγω της διακοπής εκτός τέθηκε και το αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΜΒ στην περιοχή των πηγών «Ξηράκια» όπου το χιόνι ξεπερνάει το 1 μέτρο, με αποτέλεσμα τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ να προσεγγίσουν με πολύ μεγάλη δυσκολία.

Μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να δοθεί σε χρήση το δίκτυο, αξίζει να σημειωθεί ότι ακολούθησαν διαδοχικές διακοπές με άμεσο κίνδυνο να αχρηστευθούν οικιακές συσκευές.

Στην περιοχή Κατηχωρίου- Πορταριάς μέχρι νωρίς χθες το μεσημέρι, επιχειρούσαν δύο συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ και εργολάβου ενώ την ίδια στιγμή επί ποδός βρίσκονταν στο «μέτωπο» του Άη Γιάννη στο Δήμο Ζαγοράς- Μουρεσίου, άλλα συνεργεία που προσπαθούσαν να αποκαταστήσουν τις βλάβες που σημειώθηκαν στο δίκτυο της περιοχής λόγω των ισχυρών ανέμων και της έντονης βροχόπτωσης τα τελευταία δύο 24ωρα.

Οι τεχνικοί υποχρεώθηκαν αρκετές φορές κατά την διάρκεια της ημέρας να προχωρήσουν σε τμηματική διακοπή της ηλεκτροδότησης, ώστε να αποκαταστήσουν τις βλάβες και να επαναφέρουν το δίκτυο με ασφάλεια και εγγυήσεις ότι δεν θα προκύψουν νέα σοβαρά προβλήματα, αυτό ωστόσο όπως ήταν φυσικό ήταν επίπονο για τα νοικοκυριά και επιχειρήσεις της περιοχής, που υπέστησαν ταλαιπωρία.

«Κατανοούμε την ταλαιπωρία καθώς επίσης και τις διαμαρτυρίες των καταναλωτών. Οφείλουμε όμως μόλις αποκατασταθούν οι βλάβες και πριν επαναφέρουμε το δίκτυο ηλεκτροδότησης σε λειτουργία, να κάνουμε τις απαραίτητες δοκιμές» ήταν η  επισήμανση τεχνικών του ΔΕΔΔΗΕ προς τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, όταν ρωτήθηκαν για τις αλλεπάλληλες διακοπές που σημειώθηκαν χθες μέχρι να αποκατασταθούν οι βλάβες που προέκυψαν.

«Στον αέρα» καλώδια σε Σποράδες και στο δρόμο Αλμυρός – Σούρπη

Εκτός των προαναφερομένων συνεργείων, τεχνικοί απασχολούνταν τα δύο τελευταία 24ωρα, ώστε να αποκατασταθούν οι βλάβες που σημειώθηκαν στην γραμμή του Λαύκου που ηλεκτροδοτεί επίσης Τρίκερι και νησιά των Βορείων Σποράδων αντίστοιχα.

Τέλος σημειώθηκαν σοβαρές ζημιές σε καλώδια της ΔΕΗ που κόπηκαν λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή της Νοτιοδυτικής Μαγνησίας.

Ειδικότερα, στο δρόμο που οδηγεί από  στην Αγία Τριάδα στην επαρχιακή οδό Αλμυρού-Σούρπης, καλώδια έπεσαν στο δρόμο, με αποτέλεσμα η  αστυνομία να υποχρεωθεί να σταματήσει την κυκλοφορία των οχημάτων, ώστε το συνεργείο της ΔΕΗ να αναλάβει την αποκατάσταση.