Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024 17:53
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σκληρή μάχη με τη φωτιά στα Δερβενοχώρια – Διπλό το πύρινο μέτωπο






Εξασθένησαν οι ισχυροί άνεμοι – Σε εξαιρετικά δύσβατη περιοχή το Νοτιοδυτικό μέτωπο – Από το βράδυ του Σαββάτου καίει η πυρκαγιά.

Σε δύο μεγάλα μέτωπα μαίνεται η πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια, η οποία εκδηλώθηκε το βράδυ του Σαββάτου κοντά στο χωριό Στεφάνη Βοιωτίας και μέχρι αυτή την ώρα έχει καταστρέψει μεγάλη έκταση παρθένου πευκοδάσους.

Η πυρκαγιά, η οποία έχει μεγάλη περίμετρο, έχει διασπαστεί σε δύο μεγάλα μέτωπα, ένα προς νοτιοδυτικά και συγκεκριμένα προς την πλευρά της Μαγούλας και ένα με ανατολική κατεύθυνση, προς την πλευρά της Ελευσίνας.

Το Νοτιοδυτικό μέτωπο, είναι μέσα σε χαράδρες και εξαιρετικά δύσβατη περιοχή, που είναι αδύνατο να πλησιάσουν επίγειες δυνάμεις και αντιμετωπιζόταν από τα εναέρια μέσα όλη μέρα την Κυριακή.

Στο Ανατολικό μέτωπο έχει πέσει μεγάλο βάρος των προσπαθειών των επίγειων δυνάμεων πυρόσβεσης, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος εξάπλωσης προς την Πάρνηθα.

Στις προσπάθειες κατάσβεσης συμμετέχουν επίσης 140 άνδρες της Πυροσβεστικής με 65 οχήματα και 66 άτομα πεζοπόρο τμήμα, δύο αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.

Πάντως, σύμφωνα με την Πυροσβεστικής, εξασθένισαν οι άνεμοι και υπάρχουν ελπίδες η πυρκαγιά να παρουσιάσει καλύτερη εικόνα μέσα στην ημέρα, ενώ διευκρινίζεται ότι δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.
Πηγή: protothema.gr