Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024 14:13
Τοπικά

Σκληρή απάντηση η ΔΕΥΑΜΒ σε Φώτου






Σκληρή απάντηση στον δικηγόρου Χρήστο Φώτου έδωσε η ΔΕΥΑΜΒ μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε:

“Αλλο ένα γρανάζι του συστήματος, που δεκαετίες διαφέντευε το Βόλο, κρατώντας τον καθηλωμένο στην υπανάπτυξη και τη μιζέρια, ένας απίθανος πολιτευτής και δικηγόρος, του δημοσίου, βεβαίως, κάποιος Φώτου, πήρε τη σκυτάλη της προσπάθειας κατασυκοφάντησης και λασπολογίας κατά της ΔΕΥΑΜΒ και της Δημοτικής Αρχής, μετά τους Γαϊτάνηδες, τους Μπακαλιάνους και κάποια υπολείμματα στο συνδικαλισμό του χώρου των Δικαστηρίων.
Ολοι αυτοί, με το Φώτου έσχατο, κυριολεκτικώς και μεταφορικώς, άκριτα και προφανώς με δόλο, υιοθέτησαν ένα ανυπόστατο ισχυρισμό ενός δικηγόρου ότι τάχα προπηλακίστηκε από τον αιρετό Δήμαρχο Βόλου, γιατί ζήτησε αναβολή για λογαριασμό άλλου (!!!) και αποδύθηκαν σε ένα τιτάνιο αγώνα “προάσπισης της Δικαιοσύνης”, πράττοντας το, ωστόσο, με τόσο άκομψο και φαιδρό τρόπο που, εν τέλει, οι ίδιοι έπληξαν βάναυσα την εικόνα της στα μάτια της κοινωνίας, που έκπληκτη βλέπει το τί τεκταίνεται.
Τούτος εδώ μάλιστα, ο Φώτου, ανασύρθηκε από τη ντουλάπα με τη ναφθαλίνη της αλήστου μνήμης Νομαρχίας (όπου διέπρεψε στον “εμφύλιο” των ταξιτζήδων) και ευρισκόμενος εκτός τόπου και χρόνου μπέρδεψε αντικείμενα, όπως οι βούρτσες και το βιολί, με τη Δικαιοσύνη, τον Πολάκη και το ΣΥΡΙΖΑ, τη ΔΕΥΑΜΒ και τις…εγκληματικές οργανώσεις. Τρικυμία εν κρανίω..
Πιθανώς να καμαρώνει κιόλας για την ευφυΐα του, να τα μπλέξει όλα αυτά, με προφανή, βέβαια, στόχο, αλλά εν τη…ευτυχία του δεν συνειδητοποίησε ότι πρέπει να εξηγήσει γιατί η ΔΕΥΑΜΒ, μαχόμενη για κορυφαία ζητήματα, όπως το σκάνδαλο της ΕΡΓΗΛ, το αποχετευτικό και την προστασία του Παγασητικού και τα νερά του Πηλίου, αποτελεί οιoνεί εγκληματική οργάνωση, κατά την επιεικώς γελοία λογική του.
Μήπως γιατί στρέφεται κατά των εργολάβων και των πολιτικών απατεώνων και των εργαλείων τους, των γνωστών δημοσιογραφικών σκουπιδιών, που συνθέτουν το καθεστώς που κατάστρεψε τη χώρα, και την πόλη μας, και βούλιαξε την κοινωνία και το οποίο ο Φώτου, αδιαμαρτύρητα και συνειδητά υπηρέτησε και υπηρετεί;
Δικαίωμα των Φώτου, των Φώτηδων και όποιων άλλων σύγχρονων …διαφωτιστών, να επιθυμούν να ηγηθούν, ενδυόμενοι διάφορες λεοντές. Όπως αυτή των προστατών της Δικαιοσύνης. Δεν είναι όμως δικαίωμα τους να επιχειρούν με γελοία και σαθρά επιχειρήματα, όπως αυτά στην εμετική αρθρογραφία Φώτου, να απαγορεύσουν τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθερία έκφρασης και λόγου. Οταν μάλιστα αυτάρεσκα δηλώνουν μέρος του συστήματος απονομής της Δικαιοσύνης.
Η Δικαιοσύνη κινδυνεύει από την υποκριτική και ιδιοτελή εκδήλωση “συμπαράστασης” με γλοιώδη και αποκρουστικά “γλειψίματα” και “λιβανίσματα” και όχι από την κόσμια, νηφάλια και τεκμηριωμένη κριτική. Γιατί και οι κρίνοντες, κρίνονται…
Και βέβαια η προτροπή, μέσω του Τύπου, να μην προσφεύγουν σε αυτόν, όσοι θεωρούν ότι αδικούνται (!!!) είναι το κερασάκι στο ιδεολογικό και λογικό αυτό κατάπλασμα, που κατασκεύασε και παρουσίασε ο Ποταμίσιος πολιτευτής, με περισσή μικροπολιτική κουτοπονηριά.
Δεν θα ασχολούμασταν με μια ασήμαντη περίπτωση, όπως ο Φώτου, στο σύνολο του βρόμικου και ανέντιμου πολέμου που δεχόμαστε, από το καθεστώς που οι πολίτες από τις εκλογές του 2014, τοποθέτησαν οριστικό και αμετάκλητο στο περιθώριο, αν δεν περιείχε τέτοιες επικίνδυνες για την ίδια τη Δημοκρατία απόψεις. Όμως σε κάθε περίπτωση ο Φώτου και η λοιπή παρέα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι όπως λέει η αραβική παροιμία ”  Τα σκυλιά ουρλιάζουν αλλά το καραβάνι προχωρά”. Παροιμία που υιοθέτησε και ο ΣΥΡΙΖΑ (αλήθεια, εκτός απο το ΠΑΣΟΚ πέρασε κι απο κει ο αγνός υπερασπιστής της Δικαιοσύνης;) που μνημόνευσε στο άρθρο του.

Και ας μην ξεχνά: Η μόνη πραγματικά εγκληματική οργάνωση που υπάρχει και έδρασε στην Ελλάδα είναι αυτή που κατέστρεψε το λαό μας και τον καταδίκασε στη φτώχια και την εξαθλίωση. Και κάποια από τα μέλη αυτής τα γνωρίζει καλά ο εν λόγω και συνεργάστηκε μαζί τους…”