Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 05:27
Αθλητικά

Σκληρή απάντηση Αχιλλέα Μπέου στις ανακοινώσεις του Ολυμπιακού Βόλου






Iδιαίτερα σκληρή ήταν η απάντηση του Αχιλλέα Μπέου στις ανακοινώσεις του Ολυμπιακού Βόλου.

Ο Δήμαρχος Βόλου μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

“Ως φυσικό πρόσωπο και ως Δήμαρχος Βόλου, αν και έχω αντικειμενικά να ασχοληθώ, με πολύ πιο ουσιώδη και σημαντικά θέματα από το να απαντώ σε ανακοινώσεις περιέργων παραγόντων, εν τούτοις το πράττω σεβόμενος το σύλλογο που αγάπησα και υπηρέτησα επί τόσα χρόνια και κυρίως τον αγνό ανιδιοτελή φίλαθλο κόσμο του Ολυμπιακού Βόλου.
Διαπιστώνω λοιπόν πως ουδεμία αναφορά υπάρχει για την περίφημη «ταμπακιέρα» στο πόλεμο ανακοινώσεων που επιδίδεται για να καλύψει την αδυναμία της η σημερινή διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου, αλλά και την ευθύνη της να λογοδοτήσει ενώπιον ολόκληρης της κοινωνίας και όχι κάποιων δεκάδων οπαδών.
Εύχομαι οι συντάκτες των ανακοινώσεων αυτών σκόπιμα να αποφεύγουν να εξηγήσουν στο σύνολο της κοινωνίας τα πεπραγμένα τους, αλλά και το είδος των σχέσεών τους με το Δήμο και την πόλη, και να μην συμβαίνει αυτό λόγω αδυναμίας αντίληψης της πραγματικότητας. Και εξηγούμαι:
Η πόλη και όχι οι Austrian και οι κάθε λογής Τζίληδες και Τσιτσιρίγκοι περιμένει να μάθει πόσα ακριβώς (ή και το περίπου) έδωσαν, αν έδωσαν, όλα αυτά τα χρόνια για την χρήση δημοτικών εγκαταστάσεων, που φυσικά δεν είναι ιδιόκτητες αλλά αποτελούν περιουσιακό στοιχείο των πολιτών.
Πως ακριβώς θεωρούν την έννοια και την ουσία της Ισονομίας μεταξύ των ομάδων; Όταν οι ίδιοι δεν πληρώνουν ένα ευρώ και η νέα ομάδα, που πλέον φαίνεται ότι υπάρχουν μόνο για να αντιπαρατίθενται με αυτή, έχει καταβάλει για τη χρήση των Ξενώνων, του ΕΑΚ και της Νεάπολης, σε σχέση με αυτούς έστω και ένα ευρώ, αλλά έχει προχωρήσει και σε επενδύσεις που ιδιαίτερα το γήπεδο της Νεάπολης το έχει καταστήσει ένα πραγματικό στολίδι;
Ας εξηγήσουν ακόμη γιατί η νέα ποδοσφαιρική ομάδα επέλεξε να πραγματοποιήσει την προετοιμασία της στο Πήλιο, κάνοντας έτσι μια ακόμα ιδιαίτερα σημαντική τονωτική ένεση στην τοπική οικονομία, διαθέτοντας αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ, ακόμα και με την ενοικίαση του γηπέδου προετοιμασίας από το ξενοδοχείο που θα την φιλοξενήσει, την ίδια ώρα που η διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου προσφέρει τι στην τοπική κοινωνία;
Ας συνεχίσουν, λοιπό, να παίζουνε με τις ανακοινώσεις και τη δημιουργία κλίματος διχασμού και διχόνοιας, αφού μόνο σε τέτοιες συνθήκες μπορούν να συνεχίσουν να υπάρχουν. Αν νομίζουν, όμως, ότι έτσι θα κρύψουν από την κοινωνία την αδυναμία και τη διαπιστωμένη ανικανότητά τους είναι γελασμένοι. Εγώ ως Δήμαρχος τηρώ απαρέγκλιτα τη θέση που είχα διατυπώσει εξ αρχής ότι δεν θα βοηθηθεί από το Δήμο ούτε η Νίκη ούτε ο Ολυμπιακός και έτσι θα συνεχίσω. Τηρώντας ίσες αποστάσεις σε όλους και χωρίς να αναζητώ να μετακυλίσω αλλού ευθύνες, όπως κάνουν οι συντάκτες των συγκεκριμένων διχαστικών ανακοινώσεων
ΥΓ. Προσωπικά συνεχίζω να λατρεύω τους φιλάθλους του Ολυμπιακού Βόλου, όπως κι εκείνοι με λατρεύουν. Και γι αυτό λυπάμαι που μια τέτοια ομάδα κατάντησε άθυρμα μιας ομάδας ανθρώπων, που βρήκαν ανοιχτή πόρτα και μπήκαν, και τη χρησιμοποιούν σε μικροκομματικά και πολιτικά παιχνίδια”.