Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 12:45
Τοπικά

Σκιαθίτες καταγγέλλουν την Κολυνδρίνη για μεροληψία σε βάρος τους






Γράφει ο Νίκος Τζούμας, δ/ντης του Skiathoslife

Φαίνεται πως η ταλαιπωρία των μαθητών του Γυμνασίου Σκιάθου οδεύει στο τέλος της. Αν και πότε δεν μπορείς να είσαι σίγουρος, ποτέ δεν μπορείς να γνωρίζεις, αν οι ανακοινώσεις της Β’θμιας Εκπαίδευσης εγγυώνται την ομαλή λειτουργία της Σχολικής Κοινότητας του Γυμνασίου Σκιάθου που εδώ και αρκετά χρόνια την ίδια χρονική περίοδο βρίσκεται σε αναστάτωση.

 Θεωρούσα όμως πως τα παιδιά της Σκιάθου και οι μαθητές της δεν ανήκαν στα παιδιά ενός κατώτερου Θεού.

Θεωρούσα πως οι διαμαρτυρίες τους για μάθημα, για γνώση, για εκπαίδευση δεν θα μπορούσαν να ακούγονται στο κενό και μάλιστα από την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας που γνωρίζω πόσο ευαίσθητη είναι ως Εκπαιδευτικός.

 Δεν μπορώ να καταλάβω την αδικαιολόγητη πράξη της, να ζητήσει εγγράφως, συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας και να υποστηρίξει τα δίκαια κατά τα άλλα αιτήματα του Μουσικού Σχολείου (στο οποίο έχω και το δικό μου παιδί).

Μπορώ να δικαιολογήσω βέβαια πως η μη σωστή λειτουργία του Μουσικού Σχολείου έχει αντίκτυπο αρνητικό σε χιλιάδες μαθητές και γονείς. Αλλά δεν μπορώ να δικαιολογήσω την ανυπαρξία εκπαίδευσης ακόμα και σε ένα μαθητή. Ακόμα και σε εκατοντάδες μαθητές, αυτούς της Σκιάθου, που εκτός του ότι μένουν σε ένα νησί αποκλεισμένο από συγκοινωνίες, από υγειονομική περίθαλψη, από στέκια νέων, ψυχαγωγία κλπ έχουν και μια ελλιπέστατη εκπαίδευση για την οποία από ότι φαίνεται δεν σας ενδιαφέρει.

 Γιατί δεν είδαμε ανάλογη διαμαρτυρία από πλευράς σας κα Κολυνδρίνη, γιατί δεν είδαμε ανάλογο έγγραφο και ανάλογο αίτημα προς το Υπουργείο Παιδείας.

Ζητάω ως γονιός που δεν έχει το παιδί του σε σχολείο της Σκιάθου αλλά στο Μουσικό Σχολείο, να τηρήσετε τις ισορροπίες και να συναντηθείτε με τον Υπουργό ως εκπρόσωπος όλης της κοινωνίας της Μαγνησίας και όχι ως εκπρόσωπος ενός Σχολείου.