Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024 15:04
Τοπικά

Σκιάθος: Λαμπρές εκδηλώσεις για την 74η επέτειο βύθισης του υποβρυχίου “Κατσώνης”






Τo Σάββατο και την Κυριακή 16 και 17/09 ο Δήμος Σκιάθου πραγματοποίησε με λαμπρότητα τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 74η επέτειο της βύθισης του υποβρυχίου «Κατσώνης».

Το Σάββατο, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Μπούρτζι, πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα «Εμπορικό και Πολεμικό Ναυτικό – Πορείες Παράλληλες. Η ημερίδα άνοιξε με τον χαιρετισμό του Δημάρχου Σκιάθου κ. Δημήτρη Πρεβεζάνου οποίος ευχαρίστησε τον Διοικητή Υποβρυχίων Πλοίαρχο κ. Στυλιανό Δημόπουλο που τίμησε με την παρουσία του τις φετινές εκδηλώσεις, τους ομιλητές της ημερίδας κ. Πετριτσόπουλο και κ. Παρίση όπως και τον Ελληνικό Σύνδεσμο Υποβρυχίων και τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ναύαρχο Π.Ν. ε.α κ. Παναγιώτη Ραδίτσα για την συμμετοχή του Συνδέσμου και στις φετινές εκδηλώσεις του Δήμου Σκιάθου. Χαιρετισμό πραγματοποίησε επίσης και ο Δημοτικός Σύμβουλος και Ναύαρχος ε.α. κ. Γεώργιος Μπεζεριάνος.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Λέκτορας Συνταγματικού Δικαίου και Συνταγματικής Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Βασίλης Πετριτσόπουλος, οποίος μίλησε για τη συμβολή του Πολεμικού Ναυτικού στον διπλασιασμό της Ελλάδας κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους, ενώ ο κ. Παρίσης αναφέρθηκε στην ιστορία του Εμπορικού Ναυτικού Σκιάθου από τους προεπαναστατικούς αγώνες έως και σήμερα.

Το πρωί της Κυριακής τελέστηκε δοξολογία στον Ιερό Ναό των Τριών Ιεραρχών και η εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από τον Διοικητή της Διοίκησης των υποβρυχίων Πλοίαρχο κ. Στυλιανό Δημόπουλο. Στις 11:00 ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων του Υ/Β «ΚΑΤΣΩΝΗΣ». Στεφάνια κατέθεσαν ο Δήμαρχος Σκιάθου κ. Δημήτριος Πρεβεζάνος, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Β. Σποράδων κ. Νικόλαος Πλωμαρίτης, ο Διοικητής Υποβρυχίων Πλοίαρχος κ. Στυλιανός Δημόπουλος, ο Διοικητής του Λιμενικού Σώματος Σκιάθου Πλωτάρχης κ. Νικόλαος Κατσάμπας και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Υποβρυχίων κ. Παναγιώτης Ραδίτσας.

Επίσης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων τιμής και μνήμης για τη βύθιση του Υ/Β Κατσώνης, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Μπούρτζι, λειτούργησε για μία εβδομάδα έκθεση του Πολεμικού Ναυτικού με τίτλο Μεθ΄ορμής Ακαθέκτου, την οποία είχαν την ευκαιρία να την επισκεφτούν μαθητές του Δημοτικού και Γυμνασίου Σκιάθου.

Ο Δήμαρχος Σκιάθου κ. Δημήτρης Πρεβεζάνος, κατά τη διάρκεια του επίσημου γεύματος, προσέφερε αναμνηστικά δώρα στον κ. Στυλιανό Δημόπουλο και στον Κυβερνήτη του υποβρυχίου «Ωκεανός» Πλωτάρχη κ. Γεώργιο Απιδιανάκη. Επίσης με τη σειρά τους, οι κύριοι Δημόπουλος και Απιδιανάκης προσέφεραν αναμνηστικά δώρα στον κ. Δημήτρη Πρεβεζάνο, εκφράζοντας τις ευχαριστίες τους για τη φιλοξενία στη Σκιάθο και τονίζοντας τη σπουδαιότητα των εκδηλώσεων Τιμής και Μνήμης για την βύθιση του υποβρυχίου «ΚΑΤΣΩΝΗΣ».

Ο Δήμος Σκιάθου ευχαριστεί θερμά το ξενοδοχείο Skiathos Palace, τον Σύλλογο Ενοικιαζομένων Δωματίων με την κα Συνοδή Αρμαμέντου και τον κ. Μανώλη Κανταράκια, την Creator tours – car and living και την κα Νίνα Μαστοράκη, την Auto Europe και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Δημήτρη Μίχα όπως και την Enterprise με τον κ. Νικόλαο Παππά για την πολύτιμη συμβολή τους στη διοργάνωση των εκδηλώσεων.