Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 06:42
Αθλητικά

Σκάνδαλο FIFA: παίρνει πίσω τις κατηγορίες διαφθοράς εναντίον του Πλατινί!






Ανατροπή δεδομένων στην υπόθεση για την οποία τιμωρήθηκε ο έκπτωτος πρόεδρος της UEFA; Όλα είναι ανοικτά, καθώς η επιτροπή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου που είχε εισηγηθεί την τιμωρία του Πλατινί, φαίνεται πως ανακαλεί κάποιες από τις κατηγορίες σε βάρος του, αυτές που αφορούν την διαφθορά και την πλαστογραφία! Αυτό προκύπτει από τα ρεπορτάζ που μεταδίδουν τα τελευταία λεπτά ΜΜΕ στην Ιταλία τονίζοντας ότι αυτή η κίνηση μπορεί να αλλάξει ακόμα και τον εξαετή αποκλεισμό του Γάλλου παράγοντα από κάθε ενασχόληση με το ποδόσφαιρο.

Παραμένει προς το παρόν άγνωστο συγκεκριμένα ποιες κατηγορίες ανακαλεί η αρμόδια επιτροπή της FIFA, λίγες ημέρες πριν από την εκδίκαση της προσφυγής του Πλατινί στο Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο με βασικό αίτημα να αρθεί η τιμωρία αποκλεισμού του. Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα σήμερα, ο Σεπ Μπλάτερ, ο οποίος επίσης τιμωρήθηκε για την υπόθεση παράτυπης πληρωμής ποσού περίπου δύο εκατομμυρίων ευρώ στον Γάλλο, έχει κληθεί από το CAS για να καταθέσει ως μάρτυρας. Η ακρόαση είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή και ο Πλατινί ελπίζει σε δικαίωση και αν όντως αποσύρονται οι κατηγορίες σε βάρος του όλα γίνονται!

Αν η απόφαση του CAS είναι υπέρ του παλαίμαχου Γάλλου ποδοσφαιριστή, τότε αυτός θα επιστρέψει στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Μέχρι στιγμής η FIFA δεν επιβεβαιώνει την είδηση.