Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 07:51
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε 26 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε ο παιδόφιλος του Περιστερίου






Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης στον 40χρονο παιδόφιλο του Περιστερίου Φίλιππο Λεβεντό, ο οποίος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω πριν από περίπου ένα έτος όταν επιβίβαζε στο ειδικά διαμορφωμένο βαν του ένα 13χρονο αγόρι με σκοπό να το αποπλανήσει.

Ειδικότερα με απόφασή του το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, επέβαλλε στον 40χρονο ποινή πρόσκαιρης κάθειρξης 26 ετών (εκτιτέα τα 25 έτη). Παράλληλα, του επέβαλλε χρηματική ποινή 200.000 ευρώ.

Δικαστές και ένορκοι κήρυξαν ομόφωνα ένοχο τον κατηγορουμένο για τον βιασμό και την αποπλάνηση μιας 14χρόνης, τον βιασμό  ενός 15χρόνου και την απόπειρα αποπλάνησης του 13χρόνου.

Ακόμη ο 40χρονος κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της προσέλκυσης ανηλίκου μέσω Διαδικτύου και για προμήθεια και κατοχή πορνογραφικού υλικού.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η υπεράσπιση του κατηγορουμένου δεν ζήτησε την αναγνώριση ελαφρυντικών αλλά την επιβολή από το Δικαστήριο των κατώτατων ποινών.

Υπενθυμίζεται ότι στην απολογία του ο 40χρόνος υποστηρίξε πως υποστήριξε οτι ουδέποτε βίασε καθώς τόσο η 14χρονη όσο και ο 15χρονος συνεύρεθηκαν ερωτικά μαζι του με τη θέληση τους.