Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 16:26
Άλλες Ειδήσεις

Σε τιμή ρεκόρ δημοπρατήθηκε το τελευταίο αυτοκίνητο του James Bond






Αν σας ενδιέφερε να αγοράσετε την σπάνια Aston Martin DB10 που οδήγησε ο James Bond στην τελευταία του ταινία Spectre, αργήσατε.

Το εργοστάσιο κατασκεύασε μόλις 10 κομμάτια της DB10, ειδικά για τις ανάγκες της ταινίας Spectre. Κάποιες καταστράφηκαν ενώ σε άλλες έγιναν μετατροπές απαραίτητες για να βοηθήσουν τον Πράκτορα 007 στην αποστολή του.

Μόλις δύο επέζησαν των γυρισμάτων και η κατάστασή τους μπορούσε να υποστηρίξει την υποσημείωση «λίγα χιλιόμετρα, άριστη κατάσταση, δεκτός κάθε έλεγχος» που συνοδεύει κάθε πετυχημένη αγγελία πώλησης μεταχειρισμένου αυτοκινήτου. Το βράδυ της Παρασκευής ο οίκος Christie’s πούλησε την μία από τις δύο έναντι €3.130.000. Την άλλη την κράτησε η Aston Martin.

Η αρχική εκτίμηση για την τιμή αυτής της υπογεγραμμένης από τον Daniel Graig DB10, λίγο πάνω από το 1 εκ. ευρώ, ήταν μάλλον απαισιόδοξη. Κι αυτό είναι πολύ καλό, αφού όλα τα χρήματα που έδωσε ο αγοραστής, ο οποίος θέλει να παραμείνει ανώνυμος, θα πάνε στο ιατρικό φιλανθρωπικό ίδρυμα Medecins Sans Frontieres.

Παρότι έδωσε μια (μεγάλη) περιουσία, ο νέος ιδιοκτήτης δεν μπορεί να οδηγήσει το απόκτημά του στον δρόμο, αφού η Aston Martin DB10 δεν έχει έγκριση τύπου για κανονική κυκλοφορία. Αυτό μάλλον δεν αποτελεί πρόβλημα, αφού έτσι κι αλλιώς σπάνια αυτοκίνητα αυτού του είδους προορίζονται για συλλογές σε κλειστούς κλιματιζόμενους χώρους. Και εφόσον αυτή είναι η μόνη που τελικά δόθηκε προς πώληση, είναι δεδομένο ότι κάθε μέρα που περνάει η αξία της πολλαπλασιάζεται.