Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 08:48
Κόσμος

Σε τετραήμερη απεργία οι πιλότοι της Air France, εν μέσω του Euro 2016






Οι πιλότοι της Air France ξεκίνησαν σήμερα την τετραήμερη απεργιακή κινητοποίησή τους, με αφορμή τις περικοπές στους μισθούς τους, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στις μετακινήσεις των φιλάθλων του Euro 2016.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι κατά τις εκτιμήσεις της θα απεργήσει το 25% των πιλότων της. Ωστόσο το συνδικάτο SNPL υποστηρίζει ότι 7 στους 10 δεν θα εμφανιστούν στη δουλειά τους.

“Ακουσα σήμερα το πρωί τον πρόεδρο του SNPL να λέει ότι το 70% των πιλότων θα απεργήσει, κάτι που δεν ισχύει. Η εκτίμησή μας σήμερα είναι ότι στην κινητοποίηση συμμετέχει το 25%”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Air France, Φρεντερίκ Γκαζέ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL.

Η εταιρεία σε ανακοίνωσή της διευκρινίζει ότι σήμερα θα εκτελεστεί το 83% των πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού. Για αύριο, εκτιμάται ότι θα απεργήσει το 27% των πιλότων και θα εκτελεστεί το 80% των πτήσεων ενώ παρόμοια πιστεύεται ότι θα είναι τα ποσοστά και την Δευτέρα, σύμφωνα με μια εκπρόσωπο της Air France που μίλησε στο πρακτορείο Ρόιτερς.

Ο Γκαζέ είχε δηλώσει την Πέμπτη ότι η τετραήμερη απεργία θα στοιχίσει στην εταιρεία περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ κάθε ημέρα.

Η απεργία προκηρύχθηκε από τα συνδικάτα των πιλότων SNPL και SPAF μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων για το μισθολογικό, την περασμένη εβδομάδα.

«Αντί να διαφωνούμε για τον αριθμό των πιλότων που απεργούν θα προτιμούσαμε να βρισκόμαστε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», δήλωσε ο εκπρόσωπος του SNPL, Εμανουέλ Μιστραγί. Ωστόσο ο Γκαζέ, παρότι δήλωσε ότι η πόρτα του “είναι πάντα ανοιχτή”, διευκρίνισε ότι “δεν θα διαπραγματευτεί ό,τι είναι αδιαπραγμάτευτο”.

 

πηγή: protothema.gr