Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 03:41
ΒόλοςΤοπικά

Σε πλήρη ετοιμότητα ο Δήμος Βόλου για την κακοκαιρία – Μέτρα προστασίας των πολιτών και για την λειτουργία της πόλης






Ευρεία σύσκεψη, υπό τον Δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο και με τη συμμετοχή στελεχών της Δημοτικής Αρχής και υπηρεσιακών παραγόντων, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο του Βόλου, με θέμα την προετοιμασία του μηχανισμού του Δήμου για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων προβλημάτων και έκτακτων αναγκών εξ αιτίας του αναμενόμενου σφοδρού κύματος κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες προγνώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας από τις πρωϊνές ώρες της Πέμπτης, 3 Δεκεμβρίου 2019, και καθ’ όλη τη διάρκεια των επόμενων 48 ωρών υπάρχει σοβαρή πιθανότητα χιονόπτωσης και μέσα στην πόλη του Βόλου, με αναμενόμενες τις δυσχέρειες στη κίνηση πεζών και οχημάτων.

Οπως επισημαίνεται από την Δημοτική Αρχή “από πλευράς Δήμου Βόλου το σύνολο του μηχανισμού του βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα και θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια να κρατηθούν ανοιχτές οι κεντρικές οδικές αρτηρίες, ώστε να διασφαλιστούν οι βασικές λειτουργίες της πόλης. Ζητούμε από τους πολίτες να παραμείνουν ψύχραιμοι και να επιδείξουν πνεύμα κατανόησης και συνεργασίας στην αντιμετώπιση των όποιων δυσκολιών ανακύψουν.

Ιδιαιτέρως εφιστούμε την προσοχή στους πολίτες,, να φροντίσουν για την στάθμευση των αυτοκινήτων τους σε σημεία που δεν θα παρεμποδίζουν την διέλευση και άρα το έργο των μηχανημάτων αποχιονισμού, ιδιαίτερα σε στενούς δρόμους.

Για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης οι πολίτες μπορούν να τηλεφωνούν στην Πολιτική Προστασία, στα τηλέφωνα 24210 80959 και 80920 ή στο Γραφείο του Δημάρχου, που θα λειτουργεί όλο το 24ωρο, στα τηλέφωνα 24213 50173-4, και όπου συνεχώς και μέχρις ότου απομακρυνθεί η κακοκαιρία θα υπάρχουν αρμόδιοι για να παραλάβουν και να προωθήσουν όποια αιτήματα για αντιμετώπιση προβλημάτων πιθανώς υποβληθούν.

Σημειώνεται ότι θα υπάρχει ειδική ομάδα για την εξυπηρέτηση και παροχή βοήθειας σε περιπτώσεις έκτακτων περιστατικών από περιοχές όπου πιθανώς η πρόσβαση να είναι δυσχερής με συμβατικά μέσα”.

Προστασία από το πολικό ψύχος

Εξ άλλου για όσους συμπολίτες αντιμετωπίζουν προβλήματα ο Δήμος θα διατηρήσει ανοιχτά από αύριο Πέμπτη και για όσες μέρες χρειαστεί, τα ΚΑΠΗ «Θεόφιλος» στην πλατεία Ρ. Φεραίου (τηλ. 24210 20252 – 70039) και Νέας Ιωνίας, στην οδό Μυτιλήνης (τηλ.24210 85066) , από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, και τα Κοινωνικά Κέντρα Αγ. Αναργύρων (τηλ.24210 91760 – 66175) και Νέας Δημητριάδος (τηλ.24210 71291), σε 24ωρη βάση, όπου εκτός από την παραμονή θα προσφέρεται και σίτιση στους προσφεύγοντες.

Για όποια εξέλιξη υπάρχει ο Δήμος θα ενημερώνει με συνεχείς ανακοινώσεις.

Προμήθεια αλατιού

Να υπενθυμίσουμε επίσης ότι οι πολίτες μπορούν να προμηθευτούν αλάτι από τα εξής σημεία:

– Δημαρχείο Πορταριάς

– Κοινοτικό κτήριο Μακρινίτσας

– Κοινοτικό κτήριο Κατηχωρίου

– Κοινοτικό κτήριο Άλλης Μεριάς

– Κοινοτικό κτήριο Αγ. Ονουφρίου

– Δημαρχείο Ιωλκού

– Δημαρχείο Αρτέμιδας

– Κοινοτικό κτήριο Δράκειας

– Κοινοτικό κτήριο Αγ. Βλασίου

– Κοινοτικό κτήριο Αγ. Λαυρεντίου

– Δημαρχείο Αισωνίας

– Κοινοτικό κτήριο Σέσκλου

–  Δημαρχείο Βόλου

– Δημαρχείο Νέας Ιωνίας

–  Δημαρχείο Αγριά

ΦΩΤΟ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΤΟΒΑΣ – Thanasis Ntovas