Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 18:58
Τοπικά

Σε μικροπολιτικά παιχνίδια εμπλέκει τα ΑμΕΑ ο πρόεδρος του «Ιππόκαμπου» – Έντονη αντίδραση Δήμου και «Αργοναυτών»






Ακόμα και τα άτομα με ειδικές ανάγκες φαίνεται πως εμπλέκει στην υπονομευτική της πολιτική στο έργο του Δήμου Βόλου η αντιπολίτευση, ιδιαίτερα η παράταξη του Πάνου Σκοτινιώτη, όπως τουλάχιστον καταγγέλλει η Δημοτική Αρχή. Σε ανακοίνωση του Δήμου, με αφορμή την πρόθεση του προέδρου του συλλόγου ΑμΕΑ, Πέτρου Μπέλου, στην οποία υπογραμμίζεται ότι ήταν και υποψήφιος με τον πρώην Δήμαρχο, να πραγματοποιήσει την Κυριακή 9 Απριλίου στις 12.00 το μεσημέρι στο Βόλο σιωπηλή Διαμαρτυρία, αναφέρονται τα εξής:

«Με έκπληξη, δυσάρεστη, πληροφορηθήκαμε την πρόθεση του κ. Πέτρου Μπέλου, προέδρου του συλλόγου «Ιππόκαμπος» και υποψηφίου δημοτικού συμβούλιου με την παράταξη Σκοτινιώτη, να ηγηθεί «άφωνης διαμαρτυρίας» συμπολιτών – ΑμΕΑ, διαμαρτυρόμενος ότι δήθεν η Δημοτική Αρχή λειτουργεί ρατσιστικά και δεν εγκαθιστά ειδικά παιχνίδια στις παιδικές χαρές, που κατασκευάζει και παραδίδει προς χρήση στα παιδιά της πόλης μας, για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Αφού υπογραμμίσουμε ότι ο κ. Μπέλος ήταν γνώστης της πρόθεσης της Δημοτικής Αρχής να προχωρήσει στην κατασκευή παιδικής χαράς αποκλειστικά για παιδιά με προβλήματα στην περιοχή του πάρκου του Αναύρου, παρά ταύτα δεν αντέτεινε κάποια άλλη πρόταση, όπως αυτή που τώρα διατυπώνει, και που φυσικά δεν έχουμε κανένα λόγο να μην την κάνουμε αποδεκτή. Αντί, λοιπόν, μιας αποκλειστικής, για ΑμΕΑ, παιδικής χαράς, θα προχωρήσουμε σε τροποποιήσεις και προσθήκες σε όλες τις υπάρχουσες και αυτές που θα κατασκευαστούν σύντομα. Τόσο απλά.

Ασφαλώς βέβαια και δεν τρομάξαμε από τις μικροπολιτικές, σε κάθε περίπτωση, μεθοδεύσεις του κ. Μπέλου, που είναι πασίδηλο από ποιον υποκινούνται, και θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε προς όλους ότι η Δημοτική Αρχή δεν πορεύεται με διακρίσεις και αποκλεισμούς και είναι αρωγός κάθε κοινωνικής τάξης, ανάλογα με τις υπάρχουσες δυνατότητες.

Είναι, δε, εύλογο να δείχνει μεγαλύτερη ευαισθησία και εντονότερο ενδιαφέρον για όλους εκείνους που η κατάστασή τους το απαιτεί. Ασφαλώς και δεν θα «τιμωρήσουμε» το σύνολο των συγκεκριμένων συμπολιτών μας για τις κουτοπόνηρες, μικροπολιτικές πρακτικές του προέδρου τους, που άλλωστε ήταν και το σήμα κατατεθέν του καθεστώτος που υπηρέτησε, πάντα εν αφωνία, παρά τις ελλείψεις και την εγκατάλειψη…»

Οι Αργοναύτες

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση – άδειασμα και από τον αντίστοιχο σύλλογο ατόμων με κινητικά προβλήματα ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ στην οποία τονιζόταν: «Με αφορμή την πρόσκληση του κ Πέτρου Μπέλλου σε συμμετοχή σε μια εκδήλωση διαμαρτυρίας με τίτλο «ΑΦΩΝΟΙ, Μπροστά στο Πρόβλημα» σχετικά με την σωστή, κατά τα άλλα, επισήμανση για την έλλειψη ειδικών οργάνων στις παιδικές χαρές προς χρήση των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, θέλουμε να ενημερώσουμε ότι δεν θα λάβουμε μέρος σε αυτή.

Συνεκτιμώντας την άριστη και ιδιαίτερα παραγωγική και αποτελεσματική συνεργασία που έχουμε αναπτύξει με τη Δημοτική Αρχή του Βόλου, που μέχρι σήμερα έχει ικανοποιήσει το σύνολο σχεδόν των αιτημάτων μας, και δεδομένου ότι μεταξύ των αιτημάτων αυτών δεν είχε περιληφθεί το συγκεκριμένο, φρονούμε ότι πριν από κάθε άλλη ενέργεια πρέπει να προηγηθεί διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών.

Καλούμε και τα μέλη των υπόλοιπων σωματείων να μην εγκαταλείψουν το δρόμο της συνεννόησης και της συνεργασίας και μάλιστα για λόγους που δεν είναι ευεξήγητοι και ευκρινείς και να μην ακολουθήσουν μια άλλη συγκρουσιακή οδό που είναι προφανές ότι δεν θα οδηγήσει στα επιθυμητά για μας θετικά αποτελέσματα».

Η εκδήλωση

Την Κυριακή 9 Απριλίου στις 12.00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί  και στο Βόλο η σιωπηλή Διαμαρτυρία για τον εμποδισμό της ελεύθερης μετακίνησης στις πόλεις μας. Η δράση θα υλοποιηθεί την 12.00 το μεσημέρι στην «πιστοποιημένη» παιδική χαρά στο Πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου και όλοι οι συμμετέχοντες θα σταθούν σιωπηλοί, χωρίς να περπατούν, για 10 λεπτά (12.00-12.10),  με την μάσκα του Άφωνου, τονίζοντας με αυτόν τον τρόπο το «ξάφνιασμα» από την έλλειψη μέριμνας πρόσβασης για όλους.