Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 19:09
Τοπικά

Σε Λάρισα και Λαμία οι καρκινοπαθείς του Βόλου






Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου για συνέχιση όλων των χημειοθεραπειών στο νοσοκομείο Βόλου εκδόθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου, κατά την οποία έγινε εκτενής συζήτηση για το θέμα.

Όπως ανακοίνωσε στη συνεδρίαση ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και διοικητής του νοσοκομείου, Ματθαίος Δραμητινός, οι καρκινοπαθείς του Βόλου θα μεταβαίνουν για τις θεραπείες τους σε Λάρισα και Λαμία και τα έξοδα μεταφοράς θα καλύπτονται με χρήματα της διοίκησης του νοσοκομείου μέσω του Συλλόγου Καρκινοπαθών.

Η απόφαση αυτή ελήφθη, όπως είπε ο κ. Δραμητινός, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην 5η ΥΠΕ και επανέλαβε πως από 1/1/2016 τα φάρμακα για τις χημειοθεραπείες ενσωματώθηκαν στον προϋπολογισμό λειτουργίας του νοσοκομείου, προκαλώντας έτσι μεγάλα προβλήματα, ενώ είπε πως η λύση στο πρόβλημα είναι αναβάθμιση του ογκολογικού τμήματος σε ογκολογική κλινική με την παράλληλη πρόσληψη προσωπικού.

Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών και ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Νίκος Χαυτούρας, μίλησε για πρόβλημα χρηματοδότησης και εκδίωξη περιστατικών από το νοσοκομείο του Βόλου, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «Είναι ανήθικο αυτό που γίνεται. Καμία ζωή δεν μπορεί να παζαρεύεται με βάση τα μνημόνια. Τα αίτια των περικοπών είναι ξεκάθαρα και είναι οι εγκληματικοί προϋπολογισμοί».

Ο επικεφαλής των Δρόμων Συνεργασίας, Μαργαρίτης Πατσιαντάς, ανέφερε ότι το πρόβλημα θα διογκώνεται όσο θα υπάρχει ελλιπής χρηματοδότηση εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών, ενώ η επικεφαλής της Επιλογής Ευθύνης, Νατάσσα Οικονόμου, τόνισε ότι το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η διοίκηση δεν αφορά τους ασθενείς, που δεν θα πρέπει να μείνουν ξεκρέμαστοι. Ο επικεφαλής της Δύναμης Βόλου, Μιχάλης Μιτζικός, κατήγγειλε τη διοίκηση του νοσοκομείου ότι έδιωξε πέντε νέους ασθενείς και ο επικεφαλής της ΛΑΣ, Αποστόλης Νάνος, υποστήριξε ότι υπάρχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες για την κατάσταση στο χώρο της υγείας.

Η αντιδήμαρχος κοινωνικής μέριμνας, Νατάσσα Μορφογιάννη, ανακοίνωσε ότι οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου είναι στη διάθεση του Νοσοκομείου προκειμένου να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορεί.

Τέλος το δημοτικό συμβούλιο, μετά από πρόταση του επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Βόλου», Μιχ. Μιτζικού, ενέκρινε κατά πλειοψηφία ψήφισμα, με το οποίο ζητείται να συνεχιστούν απρόσκοπτα όλες οι χημειοθεραπείες στο νοσοκομείο και καταγγέλλονται για αλγεινή στάση πάνω στο θέμα τόσο το Υπουργείο Υγείας, όσο και την 5η ΥΠΕ. Ζητά επίσης να σταματήσουν οι απειλές και διώξεις εναντίον γιατρών.