Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 02:16
Τοπικά

Σε κλίμα συνεργασίας η σιωπηλή διαμαρτυρία στην παιδική χαρά του Αγ. Κωνσταντίνου






Πολιτικά και ηθικά εκτεθειμένες, λόγω του λαϊκισμού και της εξαλλοσύνης που τις διακρίνει, έμειναν για πολλοστή φορά οι μειοψηφίες του Δήμου Βόλου, που πρόσκεινται σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, που σε συνεργασία με τα δημοσιογραφικά τους τσιράκια προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν μια παρεξήγηση μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και του προέδρου του «Ιππόκαμπου», Πέτρου Μπέλλου, όπως και οι δύο πλευρές την χαρακτήρισαν.

Ετσι στην παιδική χαρά του Αγίου Κωνσταντίνου βρέθηκαν σήμερα, μέλη του FREEMOBILITY (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Βόλου), μέλη του «Ιππόκαμπου», στελέχη της δημοτικής αρχής, όπως η αντιδήμαρχος παιδείας του Δήμου Γεωργία- Μποντού Τοκαλή, αλλά και ο αιρετός Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος που τόνισε για το περιστατικό στο Δημαρχείο με τον κ. Μπέλλο πως ήταν μια παρεξήγηση που λύθηκε.

Ο υπεύθυνος πόλης, πρόεδρος του Σωματείου «Ιππόκαμπος» Πέτρος Μπέλλος δήλωσε χαρακτηριστικά «είμαστε σήμερα εδώ, για να πραγματοποιήσουμε την πανελλαδική δράση «Άφωνοι μπροστά στο πρόβλημα» μετά από αίτημα των μαθητών του ΕΕΕΕΚ Βόλου που συμμετέχουν στη δράση freemobility. Να εκφράσουμε την άρνησή μας σε κάθε είδους αποκλεισμό και διάκριση. Διεκδικούμε παιδικές χαρές για όλα τα παιδιά χωρίς διακρίσεις κι αποκλεισμούς και πιστεύουμε το μήνυμα να περάσει σε όλη την τοπική κοινωνία. Έχουμε δείξει καλή διάθεση και να μιλήσουμε και να συνεργαστούμε με όλους».

Σχολιάζοντας το θέμα που έγινε στο Δημαρχείο ο κ. Μπέλλος δε θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο κι αρκέστηκε στο να δηλώσει ότι «Θεωρώ ότι ήταν παρεξήγηση, παρανόηση Σήμερα είμαστε εδώ άφωνοι μπροστά στο πρόβλημα. Έχουμε φωνή κι ας είμαστε άφωνοι»

Η Διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ Φωτεινή Γρηγορίου, ανέφερε ότι «πρέπει να λάβουμε υπόψιν τις επιθυμίες των δικών μας μαθητών που είναι παιδιά κι έχουν ανάγκη από παιχνίδι. Ενημερώσαμε τη Δημοτική Αρχή και ήδη έχει ξεκινήσει το κομμάτι για τις παιδικές χαρές. Δεν είμαστε απέναντι σε κανέναν. Εμείς θέλουμε να μπορούμε να προτείνουμε. Θέλουμε σε κάθε πιστοποιημένη χαρά να βρίσκονται παιχνίδια για παιδιά με ειδικές ανάγκες και ποτέ ξανά παιδική χαρά χωρίς διαμορφωμένα παιχνίδια. Δε θέλουμε χωριστές παιδικές χαρές. Θέλουμε ισότιμη μεταχείριση».

Από πλευράς Δημοτικής Αρχής τέλος, επισημάνθηκε ότι επρόκειτο για παρεξήγηση η οποία λύθηκε για το θέμα που προέκυψε στο Δημαρχείο, ενώ από την δράση απουσίαζαν μαθητές που συμμετείχαν στη δράση ecomobility.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν και σύμβουλοι των μειοψηφιών, όπως οι Νατάσσα Οικονόμου, Κοκκινάκη, Αποστολάκης, που αποχώρησαν απογοητευμένοι αφού είδαν ότι οι προσπάθειές να υποδαυλιστεί το κλίμα δεν απέδωσαν.